ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Jandarma son teknolojiyi kullanıyor

        BEYŞEHİR-Beyşehir’de jandarma ekipleri, asayiş ve trafik uygulamalarında ASELSAN’ın teşkilat için özel olarak ürettiği son sistem yerli teknolojileri kullanıyor.         Mobil haline gelen ekip araçlarına..

Jandarma son teknolojiyi kullanıyor

        BEYŞEHİR-Beyşehir’de jandarma ekipleri, asayiş ve trafik uygulamalarında ASELSAN’ın teşkilat için özel olarak ürettiği son sistem yerli teknolojileri kullanıyor.
         Mobil haline gelen ekip araçlarına monte edilen JEMUS sisteminin kullanıldığı bilgisayarlar vasıtasıyla jandarma ekipleri, asayiş ve trafik uygulamalarında kimlik, ehliyet, araç, plaka ve sorgulamalarını sürücü ve yolcularını bekletmeden anında yapıyor. Beyşehir ilçesinde, Beyşehir-Konya karayolu üzerinde mahkemeden alınan arama kararının ardından Doğanbey Mahallesi yol ayrımında yapılan geniş kapsamlı asayiş ve trafik uygulamasında da teşkilat mensupları modern teknolojiyi kullandı. Halkın can ve mal güvenliği ile huzuru için yapılan uygulamada karayolunda yolculuk yapan şehirlerarası yolcu otobüsleri, minibüsler, özel araçlar, kamyon ve kamyonetler, öğrenci servisleri denetim ve kontrolden geçirilirken, Konya’dan gelen İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan koku alma özelliğine sahip “Çaylak” adlı narkotik köpeği de görev aldı. Uygulamada uzun süre mesai yürüten narkotik köpeği, araçların bagajlarına girerek uyuşturucu madde araması yaparken, jandarma ekipleri de sürücü ve araçlarda bulunan yolcuların kimlik sorgulamalarını yaptı.
        Uygulamaya 9 Jandarma aracı, 1’i köpek timi olmak üzere toplam 9 tim katıldı. Bu arada, ekipler uygulama esnasında bir suçtan dolayı aranan bir kişiyi de yakaladı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL