ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Kalkınmanın yerinde olması lazım”

HÜYÜK-HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde düzenlenen organik çilek ve kiraz kültür festivaline katıldı. İlmen Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivale HAS Parti..

“Kalkınmanın yerinde olması lazım”

HÜYÜK-HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde düzenlenen organik çilek ve kiraz kültür festivaline katıldı.
İlmen Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivale HAS Parti Lideri Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Alpaslan, İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, belde belediye başkanları ve davetliler katıldı.
Protokol konuşmalarında kürsüye gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, her yıl gelmek için söz verdiği festivale bu yıl katılabildiğini ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi.
Kurtulmuş, kalkınmanın yerelden başlaması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin her tarafında kalkınmanın yerinde olması lazım. Fabrikalarıyla, iş imkanlarıyla ve bu bölgede olduğu gibi özellikle tarım imkanlarıyla halkın ait olduğu topraklara bağlanması lazım. Burada organik tarımcılığın teşvik edilerek, sulu tarımcılığa geçilmesi çileğin, kirazın gerçekten üretilmesi sadece burada da değil yurt dışında satılır hale gelmesi gerçekten halkı buraya bağlayan önemli bir meseledir. Anadolu’nun bu yerel kalkınmasına, tarımsal kalkınmasına da kim destek oluyor, kim bunu ciddi şekilde teşvik ediyorsa eline sağlık. Bu teşviklerin artırılması lazım. Türkiye’nin tarımsal ürünlere olan ihtiyacı da artıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin tarımda da dışa bağımlı olmaması için tarımsal ürünlerinin mutlaka artırılması lazım” dedi.
Yıllar önce Türkiye’nin sanayileşmesine izin vermeyenlerin, tarımsal ürünler stratejik önem kazanınca tarım üretimi yapmasını istemediğini dile getiren Kurtulmuş, “Hep 1970’li yıllarda, 1960’lı yıllarda şu söylenirdi; Türkiye sanayileşmeyle falan uğraşmasın. Bu kadar güzel ovaları var, bu kadar güzel imkanları var, buğday, pirinç, arpa yetiştirsin. Türkiye şeker pancarı yetiştirsin. Türkiye bu tarımsal ürünleriyle dünyanın tahıl ambarı olsun deniyordu. Ama maalesef o yıllarda Türkiye’nin sanayileşmesine müsaade etmeyen eller şimdi tarım dünyada stratejik bir ürün haline gelince bize diyorlar ki, aman tarımsal ürünlerle uğraşmayın. Siz buğday, arpayla falan uğraşmayın. Bunları dışarıdan ithal edin diyorlar. 2010 yılında Türkiye yüzün üzerinde ülkeden tarımsal ürün ithal ediyor. Suudi Arabistan’dan buğday ithal ediyoruz. Türkiye tarımda bu noktaya gelmiş. Onun için karınca kararınca da olsa tarımsal üretime katkıda bulunduğu için İlmen belediye başkanımızı ve bu çabada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada ne kadar çok üretim artarsa o kadar çok halk bağlanacak. İnşaallah refahtan pay alacak. Zengin ve müreffeh bir şekilde yaşayacak İlmen. Önce kendisi için sonra Konya için sonra Türkiye için büyük bir katkı sağlayacak” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a şükran belgesi verdi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL