ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Konyalılar’ı Beyşehir’de daha çok görmek istiyoruz”

          BEYŞEHİR-Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Konyalılar’ı Beyşehir’de daha çok görmek istediklerini söyledi. Konya’nın merkez Meram Belediye Başkanı Dr.Serdar Kalaycı ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay..

“Konyalılar’ı Beyşehir’de daha çok görmek istiyoruz”

 

        BEYŞEHİR-Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Konyalılar’ı Beyşehir’de daha çok görmek istediklerini söyledi.

Konya’nın merkez Meram Belediye Başkanı Dr.Serdar Kalaycı ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile iki ilçenin AK Parti ilçe başkanları Mustafa Ak ve Mustafa Ulvi Bezirci Beyşehir’i ziyaret etti.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, kendilerine eşlik eden Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ile birlikte makamında misafir ettiği merkez ilçe belediye başkanları ile AK Parti ilçe başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu ziyareti, Konya Beyşehir bütünleşmesinin bir parçası olarak değerlendirdiğini ifade eden Taşcı, yörenin tanıtımı konusunda merkez ilçe belediye başkanlarından da destek isterken, “Konya’yı Beyşehir’de daha fazla görmek istiyoruz. Beyşehir, sadece Beyşehir’in olmayacak kadar çok büyük ve güzel bir yer. Anadolu’nun ortasında saklı bir cennet.Bu cenneti bütün insanlara tanıtalım”dedi.

Beyşehir’deki tarihi Eşrefoğlu Camisinin Unesco’nın dünya kültür mirasına resmen üye olması, sahil projesinin devreye girmesi, Beyşehir-Konya’nın duble yol haline gelmesi ile yeni Konya-Beyşehir-Antalya yolunun açılmasının Beyşehir’in tarihteki o güzel konumunu geriye getireceğini ümit ettiklerini dile getiren Taşcı, “Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Bizleri kırmayıp Beyşehir’e geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”dedi.

Meram Belediye Başkanı Dr.Serdar Kalaycı, “Başkanımız Konya’yı sürekli olarak Beyşehir’de görmek istediklerini söyledi. Biz zaten Beyşehir’i, Beyşehirliler’i Konyamızda sürekli görüyor, ağırlıyoruz.”dedi. Kalaycı, Beyşehir’in tabii güzelliklerini her platformda dillendirmek gerektiğini belirterek, “Saklı bir cennet. İnşallah, bunlar bazı şeylerin başlangıcına vesile olur.”diye konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, özellikle yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından Beyşehir ve civarının hafta sonu Konyalılar’ın daha çok rağbet edecekleri, nefes alma fırsatı olacak bir mekan haline dönüşeceğini belirterek, “Bu arada, Kubadabad sarayındaki kazıların ardından Selçuklu sarayı olan sarayımızın gün yüzüne çıkması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah kazılar, mali problemleri en kısa sürede halledilir ve bu muhteşem eser Türkiye’nin ve dünyanın turizmine katkı sağlar diye ümit ediyorum.”dedi.

AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci, Beyşehir’in kıymetini, dünyayı dolaşıp göl turizmini gördükçe daha iyi anladıklarını belirterek, “İnşallah Antalya yolu Beyşehir’den geçtiğinde Beyşehir’in bu kıymeti daha iyi anlaşılacak. Hem tarihiyle, Beyşehir ile Konya arası daha da yakınlaşacak.”dedi.

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ise, Beyşehir’e her gelişinde, ‘daha sık niye gelmiyorum’ diye pişman olduğu bir ilçe olduğunu belirterek, “İş yoğunluğundan dolayı biraz ihmal ediyoruz. Ama burada bulunmayı çok arzu ediyoruz. Yolların, ulaşımın daha rahatlamasından sonra daha fazla vakit ayıracağımızı düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.

Beyşehir Kaymkamı Muzaffer Başıbüyük de, tanışmak amacıyla katıldığı buluşmada Konyalı misafirlerle tanışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, hem Konya’nın hem Beyşehir’in Türkiye’de ve dünyada bulunmayan güzellik, özellik ve değerlere sahip olduğunu söyledi. Başıbüyük, bu tür sıkı ilişkiler ve irtibatın kurulmasının belediye başkanlarının hizmet ettikleri insanlarına daha çok mutlu olmalarına vesile olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Beyşehir’in Konyalı misafirleri, tarihi Eşrefoğlu Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra ilçenin mesire alanı Yaka Manastır Mesire alanında verilen yemeğe katıldı. Beyşehir Gölü kıyısında bulunan bir gezinti yatında gerçekleştirilen sohbete de katılan Konyalı misafirler, daha sonra Beyşehir’den ayrıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL