ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“10 dilim” kavunlar ilgi görüyor

BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Karadiken Mahallesi’nde bu yıl ilk kez denenen “On dilim” kavunlar, üreticinin yüzünü güldürdü.         Kavun üreticisi Uğur Ayan, yaptığı açıklamada, yörede karpuzun..

“10 dilim” kavunlar ilgi görüyor

BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Karadiken Mahallesi’nde bu yıl ilk kez denenen “On dilim” kavunlar, üreticinin yüzünü güldürdü.
         Kavun üreticisi Uğur Ayan, yaptığı açıklamada, yörede karpuzun yanısıra kavun da yetiştirdiğini vurgulayarak, bu yıl ilk kez tarlasında 10 dilim adı verilen kavun cinsini yetiştirdiğini söyledi. On dilim kavunun hem aromasının, hem de veriminin güzel olduğunu vurgulayan Ayan, “10 dilim olduğu için dilim dilim kesimi de kolay. Bundan dolayı ekiyoruz. Hasadına başladık.”dedi. Beyşehir’de on dilim kavunun ilk kez yetiştirildiğini ve bu yıl veriminden de çok memnun kaldığını dile getiren Ayan, “Bölgemizde bu kavunu şimdi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu kavunun üzerinde 10 dilim çizgileri var. Ne 9, ne 11, ne eksik, ne fazla. Yemesine ve tadına da doyum olmuyor.”dedi. Ayan, son yıllarda sebze, kavun ve karpuz üretimi ile adını duyurmaya başlayan Karadiken bölgesine bir gölet yapılması halinde değişik birçok türü ekip yetiştirebileceklerini, yöredeki toprakların verimi ile Antalya bölgesini aratmadığını kaydetti.
        Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ise, Beyşehir’de ilk kez 10 dilim kavun yetiştiren Karadikenli üreticiyi kutladı. Bu kavunun özelliğinin üzerindeki dilim çizgilerinin sayıldığında 10 dilim olması olduğunu belirten Karşıyaka, “Tadı ve aroması çok güzel. Dilimleri sayıyorsunuz ne eksik, ne fazla çıkıyor. Adı da üzerinde 10 dilim kavun.”dedi. Beyşehir bölgesinde tadı ve aroması oldukça güzel olan Kırkağaç ve Ankara cinsi kavunlar da yeteştirildiğini aktaran Karşıyaka, yörede üretilen kavunların iç piyasanın ihtiyacına cevap verecek kapasitede olduğunu, bölgedeki üreticiye imkanlar sağlanırsa üretim potansiyelinin artırılarak ilçe dışına da pazarlanmasının mümkün olabileceğini belirtti.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL