ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Belgesel atölyesi” açılıyor

  HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü’nde “belgesel atölyesi” açılıyor. Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, yaptığı açıklamada, 10-19 Temmuz tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Sinema/Televizyon Bölümü..

“Belgesel atölyesi” açılıyor

 

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü’nde “belgesel atölyesi” açılıyor.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, yaptığı açıklamada, 10-19 Temmuz tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Sinema/Televizyon Bölümü ile Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla, üniversiteden akademisyenler, yönetmenler ve oyuncuların  açılacak belgesel atölyesinde buluşacağını söyledi.

Taşdiken, buluşmada ilk kez bir kerpiç belgeselinin belgeselinin çekileceğini vurgulayarak, “Sonsuz Şükran Köyü’nde devam etmekte olan kerpiç yapıların oluşumunu başından sonuna kadar çekiyorlar. Ama bir farkla; atölyede senaryodan çekim planlarına kadar bütün tartışmaları da belgesele koyarak.”dedi. Taşdiken, şöyle devam etti:

“Günlük yaşamlarından kesitleri, çalışanların iş dışındaki özellerini de ekleyerek Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin de destek verdiği çalışmaya Oda Başkanı Serdar Işık, SÜ Sinema TV Bölüm Başkanı Prof.Dr.Aytekin Can, sinema yönetmenleri Reis Çelik ve Aydın Bağardı, oyuncu Mustafa Uzunyılmaz ve msafir olarak başka oyuncu ve yönetmenler de katılıyor. Konya yöresinden 30 öğrencinin katıldığı, çok başarılı geçen ‘üstün zekalılar yaz okulu’ndan sonra Sonsuz Şükran Köyü sanata farklı ve etkin iştiraklerin ‘ayrıcalıklı’ mekanı olmaya devam ediyor”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL