ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Rahmet kapılarının açıldığı gece”

  BEYŞEHİR-Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin 4 Temmuz Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gecenin berat kandili olduğunu belirterek, “Bu gece rahmet kapılarının açıldığı gecedir”dedi. Tekin, mübarek kandil gecesi nedeniyle yaptığı..

“Rahmet kapılarının açıldığı gece”

 

BEYŞEHİR-Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin 4 Temmuz Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gecenin berat kandili olduğunu belirterek, “Bu gece rahmet kapılarının açıldığı gecedir”dedi.

Tekin, mübarek kandil gecesi nedeniyle yaptığı açıklamada, berat gecesinin kelime anlamından da anlaşılacağı üzere müminin beratının verildiği, ramazan ayına günahlardan temizlenmiş olarak girmek için adeta rahmet kapılarının açıldığı bir gece olduğunu söyledi.

Bu mübarek günlerin hızlıca akan bir ırmak gibi olduğunu, müslümanların önünden akıp giden bu ırmağın kıymetini iyi bilmesi gerektiğini belirten Tekin,  şunları aktardı:

“Önemli olan bu ırmakta yıkanmaya çalışmaktır. İbadetlerimizi çoğaltarak, bunu yaparken ibadetlerde ihlası çoğaltarak tabiki. Çünkü, ibadetleri tek başına çoğaltmak da tek başına işe yaramıyor. İbadetlerin özü de ihlas. İhlas, yaptığımız bir şeyi az da olsa Allah’ın rızasını göstererek yapmaktır. Az olabilir, çok olabilir ama önemli olan ibadetlerde Allah’ın rızasını gözetmektir. Berat kandiline özel bir ibadet şekli yok. Diğer mübarek gecelerde de bu böyledir. Ama böyle gecelerde Peygamberimiz gece kalkmıştır, her zamanki yaptığı ibadetleri çoğaltarak yapmıştır; namaz kılmıştır, Kur’an okumuştur ve dua etmiştir. Zaten en güzel ibadet de bunlardır. Kişiyi Allah ile buluşturan bağlardır. Bizim her gün yaptığımız ibadetlerden başka bir ibadet aramaya gerek yoktur bu gecede. Bu gecelerde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi, her zaman ifade ediyorum; müminin önce birlik ve beraberliğini göstermesi gerekiyor. Bu da, çoluğumuzla, çocuğumuzla, eş ve dostumuzla birlikte camilere gitmekle olacak. Hep birlikte camilerimizde dualar edeceğiz, ibadetlerimizi yapacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL