ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Ziraat odamızı çiftçimizi örgütlemek için kurduk”

                Şahin, Beyşehir’de gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye ziraat odasının kurulmasının ardından ortada dolaşan bilgi kirliliğine çiftçilerin itibar etmemesini istedi. Şahin, şunları kaydetti:            ..

“Ziraat odamızı çiftçimizi örgütlemek için kurduk”

 

 

            Şahin, Beyşehir’de gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye ziraat odasının kurulmasının ardından ortada dolaşan bilgi kirliliğine çiftçilerin itibar etmemesini istedi. Şahin, şunları kaydetti:

            “Çiftçilerimiz, kimsenin söylediği yanlış bilgilere itibar etmesin. Kurduğumuz oda onların evidir, ocağıdır. Gelsinler doğru bilgiyi orada kendilerine hizmet için göreve seçilen odamız mensuplarından öğrensinler. Çünkü, biz ne yapıyorsak, bölgemizin tarımının, çiftçimizin kalkınmasını temin etmek, bölgemizde çok alternatifli ürünlere geçip o ürünler sayesinde fabrikalar açmanın, insanların istihdam sorununun çözülmesinin yollarını arıyoruz. Çiftçi örgütü ziraat odasının halkımız tarafından benimsenmesini ve desteklenmesini istiyoruz. Çiftçimiz kendi odasına sahip çıkmalı.”

            Çiftçinin, odanın kuruluşundan sonra ödeyeceği aidatın yine kendisine döneceğini de vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

 “Yönetim olarak çiftçimizden bir kereye mahsus olmak üzere odamıza girişte, giriş ücreti olarak 50 lira alınmasını kararlaştırdık. Bu bedel, en yakın Beyşehir ilçemizde 77 lira. Onu da 1’inci ay ile 9’uncu ay arasında iki eşit taksite böldük. Yıllık aidatı ise asgari ücretin yüzde 5’i ile yüzde 2’si arasında yer alan en düşük oran olan yüzde 2 olarak belirledik. Bu da 18 lira, yani çiftçimiz odaya toplam 68 lira verip, çiftçi örgütüne hem kütüğünü sağlayacak, hem de tüm tarımsal desteklemelerden istifade edecek. Çiftçimiz daha sonraki süreçte odamızdan hangi belgeyi alırsa alsın kendilerinden hiçbir başka ücret talep edilmeyecek.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL