ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

20 Km Ağ Yakılarak İmha Edildi

BEYŞEHİR – Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünü korumakla görevli Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Beyşehir Gölü’nde üreme mevsimindeki balıkların neslinin korunmasıyla 15 Mart’ta başlayan su ürünleri av yasağı..

20 Km Ağ Yakılarak İmha Edildi

BEYŞEHİR – Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünü korumakla görevli Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Beyşehir Gölü’nde üreme mevsimindeki balıkların neslinin korunmasıyla 15 Mart’ta başlayan su ürünleri av yasağı sebebiyle kaçak avlanmaya karşı denetimlerine hız verdi. Denetim kapsamında tatlı sulardan göle serbest dönemde de serilmesi yasak olan 20 kilometre uzunluğunda misina ağ çıkarıldı. Jandarma Asayiş Bot Timi’nin, Beyşehir Gölü’nün açıklarında ve muhtelif noktalarında son 3 ay içerisinde yaptığı denetimlerde tespit ederek topladığı ağlar, çuvallar içerisinde bir araya getirilerek yakılmak suretiyle imha edildi.
        Beyşehir Gölü’nde kullanımı yasak olan ve hayalet ağ olarak da göl sularına zarar verdiği belirtilen göz aralığı küçük misina ağların küçük boydaki standart dışı balıkları avladığı belirtiliyor.
         Beyşehir Gölü açıklarından toplanarak göl kıyısına getirilen ağlarda bulunan kurşunların Milli Emlak Müdürlüğü tarafından teslim alınarak hazineye satışından gelir sağlandığı, kalan kısmının teslim edilen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri ile birlikte boş bir araziye götürülerek yakıldığı bildirildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL