ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

62 Yıllık Hasret

         BEYŞEHİR – Türkiye Harp Malulü, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilciliği, biri Beyşehir ilçesinde yaşayan, diğeri ise bu ilçe merkezine sadece 30 kilometre uzaklıkta olmasına..

62 Yıllık Hasret

         BEYŞEHİR – Türkiye Harp Malulü, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilciliği, biri Beyşehir ilçesinde yaşayan, diğeri ise bu ilçe merkezine sadece 30 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen 62 yıldır görüşemeyen aynı birlikte görev yaptıklarını söyleyen Hüyüklü Kore gazisini uzun yıllar sonra buluşturarak kavuşturdu.
          Bu anlamlı buluşmada Alzheimer hastası olarak yatağa bağlı olarak yaşam süren Hüyüklü Kore Gazisi 83 yaşındaki Mehmet Küçüksayar ile aynı yaştaki Beyşehir’de yaşayan Kore Gazisi Mustafa Usta, birlikte asker selamı vererek yaşayan Kore gazilerine de selam gönderdi.
          Derneğin Beyşehir İlçe Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, Beyşehirli Kore Gazisi Mustafa Usta ile bazı Kıbrıs ve Güneydoğu gazileriyle birlikte geldiği Hüyük ilçesinde önce Hüyük Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret etti.
          Ziyaretin ardından Hüyük ilçesinin yaşayan tek gazisi olan Hüyüklü Kore gazisi Mehmet Küçüksayar’ın evine giden Beyşehirli Kore Gazisi Mustafa Usta ve beraberindeki gaziler, geçmiş olsun dileğinde bulunarak elini öptüler.
           Duygulandıran buluşma sonrasında konuşan Beyşehirli Kore Gazisi Mustafa Usta, Kore hatıralarını da uzun uzun anlatmayı ihmal etmedi, 2 ayı süren yolculuğun ardından ulaştığı Kore’de 18 ay kaldığını dile getirdi.
       Alzheimer hastası Kore Gazisinin eşi Fadime Küçüksayar ise, “Kore gazisi olan eşimi Kore’ye gitti geldi, onun 1,5 yıl yolunu bekledim. Gelince evlendik” diye konuştu.
           Eşinin hastalığa yakalandığı ana kadar Kore hatıralarını sürekli olarak kendisiyle paylaştığını anlatan Küçüksayar, “İki arkadaş, Kore’den sonra ilk defa buluştu. Derneğimiz kendilerini bir araya getirdi. Çok memnun oldum hepinizden. Çok mutlu yaşadık, mutlu geldik geçtik. Bu, benim kahrımı, ben bunun kahrını çektim” diye konuştu.

        Türkiye Harp Malulü Şehit ve Dul Yetimler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan da, derneklerinin kurulmasının amacının bölgede yaşayan ve birbirinden kopuk olan gazi ve şehit ailelerini bir araya getirebilmek olduğunu vurgularken, “Bize gelen bilgi doğrultusunda Kore gazisi olan Mehmet Küçüksayar amcamızın yatalak durumda olduğunu öğrendik. Beyşehir’de yaşayan Kore gazimiz ve diğer gazilerimizle beraber hem bir hasta ziyareti yapalım, hem de uzun yıllar görüşme imkanı bulamayan iki Kore gazimizi buluşturalım diye düşündük. 62 yıl sonra, demek ki Mustafa ve Mehmet amcanın kavuşacağı günmüş. Mustafa Amcamız, görür görmez arkadaşını hemen tanıdı, ‘aynı birlikteydik, hatta iki cephede de birlikte çarpıştık’ diye de söyledi. 62 yıl olmuş birbirleriyle görüşmeyeli. İşte onları bir araya getirdik, onların mutluluğunu gördük, biz daha da mutlu olduk. Tabi bu mutluluğumuzun yanında biraz da hüzünlendik. Keşke, Mehmet amcamız da konuşabilseydi de, onlar bir kucaklaşabilselerdi. Mehmet amcamızın rahatsızlığı bizleri çok üzdü” şeklinde konuştu.

          İki yaşayan Kore gazisini bir araya getiren ziyaret toplu olarak fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL