ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ağaç Kesme ve Boylama Kursu

BEYŞEHİR – Kurs, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ile Beyşehir Halk eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlendi.        Kursun açılışına, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer..

Ağaç Kesme ve Boylama Kursu

BEYŞEHİR – Kurs, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ile Beyşehir Halk eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlendi.
       Kursun açılışına, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, Konya Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Arif Yavuz, Beyşehir HEM Müdürü Süleyman Siper, işletme şefleri, orman mühendisleri ve kursiyerler katıldı.
       Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, yaptığı açılış konuşmasında, bir araç kullanmak için ehliyet almak gerekiyorsa, ağaç kesmek için de bundan sonra bu tür eğitimlerden geçerek belge almak gerektiğine vurgu yaptı. Arık, devletin iş sağlığı ve güvenliğine de büyük önem verdiğini, bu kursta bunun eğitiminin de verileceğini belirtti. Arık, 56 saat süreli kursta katılımcılara hem teorik, hem de uygulamalı eğitimler verileceğini, başarılı olanların ağaç kesme ve boylama operatörlüğü belgesine kavuşacağını söyledi. Arık, kursa Beyşehir ve Hüyük bölgesinden 112 kursiyerin iştirak ettiğini kaydetti.
        Kursta eğitim veren Konya Orman Bölge Müdürlüğü’nde Şube Müdürü Arif Yavuz da, yeni dönemde artık ağaç kesmek için bile bir belgeye ihtiyaç olacağını, bu belgesi olmayanlara evlerinin önündeki ağaçların bile kestirilemeyeceğini belirterek, “Ehliyetsiz araba kullanan var mı? Var. İşte önümüzdeki dönemde belge olmadan evinizin ya da komşunuzun bahçesindeki ağacı keserken belge olmadan kesim yapılması ehliyeti olmadan araç kullananın durumuna benzeyecek. Son zamanlarda iş kazaları daha çok gündeme gelmeye başladı. Bu eğitim süresince göreceksiniz ki, çok basit tedbirlerle birçok kazanın önüne geçmiş olacaksınız” diye konuştu.
       Konuşmaların ardından 5 gün devam edecek kurs başladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL