ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akış’tan ödenek müjdesi

BEYŞEHİR – Akış, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet tarafından Beyşehir ilçesine her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yatırımların devam ettiğini ifade etti. Beyşehir ilçesine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugüne kadar..

Akış’tan ödenek müjdesi

BEYŞEHİR – Akış, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet tarafından Beyşehir ilçesine her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yatırımların devam ettiğini ifade etti. Beyşehir ilçesine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugüne kadar 12 milyon liralık ödenek aktarıldığını hatırlatan Akış, son olarak da ilçede  bulunan okulların bakım, onarım ve donatımı için 1 milyon 360 bin liralık ödenek aktarıldığını belirtti.
       AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, açıklamasında, yatırım planına alınan 24 derslikli Gazi Ortaokulu, 24 derslikli  İmam Hatip Ortaokulu, 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi ve 200 kişilik öğrenci yurdu ile Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu’na yapılan 4 derslikli ana okulunun hizmete sunulduğunu vurguladı.
        Akış, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bakanlık tarafından son olarak okulların bakım ve onarımı için 500 bin lira, Ticaret Lisesi Bakım onarımı için 60 bin lira, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının bakım ve onarımı için 80 bin lira, Cahit  Zarifoğlu  Anadolu  Lisesinin donatımı için 280 bin lira, Fen Lisesinin donatımı için 200 bin lira, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün donatımı için ise 40 bin lira  olmak üzere  bakım onarım ödeneği olarak   840 bin lira, donatım ödeneği olarak 520 bin lira olmak üzere ilçe genelindeki okullarına toplam  1 milyon 360 bin liralık ödenek aktarıldığını ifade etti.  
         Eğitimin bir bölge için en önemli unsur olduğunu ifade eden AK Parti Akış, Beyşehir ilçesinin eğitim alanında hak ettiği noktaya emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.
          Eğitimin her işin başı olduğunu cehaletin ise bütün kötülüklerin anası olduğunu vurgulayan Akış,  “Onun için eğitime ne kadar önem versek azdır. Hükümetimiz döneminde eğitime çok büyük bir önem verildi. Onun için bütçeden en fazla payı Milli Eğitim Bakanlığı almıştır” dedi. Akış, Beyşehir ilçesine yapılan eğitim yardımlarında desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e teşekkür etti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL