ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akyürek Beyşehir’de

          BEYŞEHİR – Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası kapsamında belde ziyaretlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyecilikte her zaman örnek bir şehir olan Konya’nın Yeni..

Akyürek Beyşehir’de

          BEYŞEHİR – Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası kapsamında belde ziyaretlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyecilikte her zaman örnek bir şehir olan Konya’nın Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Türkiye’ye model olacak bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğini söyledi. 
         Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde ziyaretlerine Beyşehir’i de ekledi. Kurmayları ile birlikte Beyşehir’in kasabalarını ziyaret eden Başkan Akyürek’in belde ziyaretlerine Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ve AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, belde belediye başkanları ve partililer de eşlik etti. Akyürek, gezilerinde belde sakinlerinin taleplerini dinledi.
          Konya’nın tarih boyunca Türk-İslam medeniyetinin kalesi olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Konya dün ecdadımızın kalesiydi, bugün de 21. yüzyılda Türkiye’nin şehircilikte, vatanseverlikte, belediyecilikte, her alanda hem güç merkezi, hem de kalesi konumunda” dedi. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte belde ve köylerde birçok hizmetin Büyükşehir eliyle yürütüleceğini hatırlatan Başkan Akyürek, ilçe belediyelerinin de statüsünün değişeceğini, tamamının metropol ilçe olacağını söyledi. Konya’nın belediyecilikte örnek bir şehir olduğunu anımsatan Başkan Akyürek, merkezde uygulanan modelin yeni yasayla birlikte tüm şehir genelinde de uygulanacağını, bu anlamda Türkiye’ye model olacak bir belediyecilik modelini hep birlikte başaracaklarını dile getirdi. Başkan Akyürek, ziyaret ettiği beldelerde belde sakinlerinin taleplerini dinleyerek sorularını cevapladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL