ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Aladağ’da diz boyu kar

DERBENT-Derbent ilçesi sınırlarında yer alan Aladağ’da son yağışların ardından diz boyu kar yüksekliğine ulaşıldı. Derbent Belediyesi görevlileri,  Aladağ’ın zirvesinde oluşan kar kalınlığını belirlemek için alanda ölçüm yaptı. Dizleri boyunca kara..

Aladağ’da diz boyu kar

DERBENT-Derbent ilçesi sınırlarında yer alan Aladağ’da son yağışların ardından diz boyu kar yüksekliğine ulaşıldı.

Derbent Belediyesi görevlileri,  Aladağ’ın zirvesinde oluşan kar kalınlığını belirlemek için alanda ölçüm yaptı. Dizleri boyunca kara saplanan belediye görevlileri, kar yüksekliğini 68 santim olarak ölçtüklerini belirtti.

Konya’nın kayak merkezi olması için çalışma başlatılan Derbent Aladağ’ın Aralık ayında gelen kar yağışlarıyla birlikte zirvesinin beyaz örtüye bürünmesi en çok bölgedeki kayak tutkunlarını sevindirdi.

Konya Aladağ Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’nin gündeme gelmesi ile birlikte kendisinin de bir kayak tutkunu haline geldiğini belirten Derbent  Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecekte Aladağ’ın Konya’nın kayak merkezi olması ile birlikte kayak tutkunlarının sayısının bölgede daha da artacağına inandığını belirterek, “Artık, Konya ve yakın çevresindeki kayak tutkunlarının kayak yapmak için Aladağ’dan başka alternatifler aramasına gerek kalmayacak”dedi.

Acar, şunları kaydetti: 

“Aladağımızdaki son kar durumunu tesbit ettirebilmek için belediye görevlilerimiz dağa çıktı ve ölçümler yaptı. Aralık ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde Aladağ’daki kar durumu oldukça tatmin edici ve sevindirici. Biz şimdiden burada kayak sezonunu açtık diyebiliriz. Çünkü, uzmanlar Aladağ’daki kristal ve toz kar yapısının kayak için oldukça ideal bir kar yapısı olduğunu belirtiyor. Daha tesisler kurulmadan burada kayak yapabilmek mümkün. Ki, geçtiğimiz yıllarda yaptığımız aktiviteler bunun önemli bir göstergesi oldu.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL