ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Aladağ’a ilk tesis

DERBENT – Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ’ın zirvesine ulaşımı sağlayan 4 kilometrelik yolun yapımında yürütülen çalışmalardan dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Biz burası için bir prefabrik bina hazırladık…

Aladağ’a ilk tesis

DERBENT – Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ’ın zirvesine ulaşımı sağlayan 4 kilometrelik yolun yapımında yürütülen çalışmalardan dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Biz burası için bir prefabrik bina hazırladık. Burada daha tesisler yapılmadan günü birlik kayaklarımızı yapabileceğiz. Çünkü, buradaki doğal ortam kaymaya çok müsait, tesis bile yapmadan çok rahat olarak Aladağ’da kayak yapabilmenin imkanı bulunuyor. Bu, Allah’ın Konya’ya ve Derbent’e büyük bir nimeti. İnşallah biz Aladağ konusunda hazırız ve bu yıl bol bir kar yağışının ardından kayakla ilgili aktivitelere hız vereceğiz” dedi.
         Acar, bölgede yürütülen jeolojik etüt çalışmalarından da söz ederken yerin altında 15 metre derinliğe kadar inerek malzeme alındığını dile getirerek, “Burada çok güzel ve sağlam bir zemin var. Biz bunu etütlerle de ortaya koymuş olacağız. Bu faaliyetle birlikte 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız da tekamül etmiş olacak. Yazışmalarımız, raporlarımız, değişik ölçekli haritalarımız ve etütlerimizle beraber hazırladığımız dosyamız tamamlanıyor. Önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde de kendisine konuyu ilettiğimiz Başbakanımız hazırlayacağımız dosyayı bizzat kendisine getirmemizi istemişti. Ankara’ya bu dosyamızla beraber gideceğiz. Bakanlar Kurulu kararıyla burası turizm merkezi ilan edilecek. Turizm merkezi diyorum çünkü Aladağ Kayak Tesisleri, bu turizm merkezinin sadece bir dalı, bir şubesi. 4 ay kayak yapılacak ama yılın geriye kalan bölümlerinde ise yamaç paraşütü, dağcılık, off-road, dağ bisikleti, trekking, dağcılık gibi çeşitli sporlarla beraber kongre merkezi çalışmalarımız da olacak. Burası sporcular için bir kamp yeri haline gelebilecek. Yani burası yıl boyu Konya’mızın aktif ve etkin çalışmalarına ev sahipliği yapan bir merkez haline gelecek” diye konuştu.
        Aladağ’ın eteklerinde kendi öz kaynakları ile yaptıkları prefabrik binayı kış mevsimini boşa geçirmeme adına kurmak istediklerini de vurgulayan Acar, bölgeye kayak yapmak için gelecek insanların barınacağı, ısınabileceği, ihtiyaçlarını giderebileceği bu mekanda yemeklerini de yiyebileceği bir ortam hazırladıklarını söyledi. Mekanın seyir olarak da çok güzel bir yerde olduğunu dile getiren Acar, “Çok harika bir yerde, Aladağ’ın böyle bir güzelliği var. Bin 700-800’lere kadar çamlarla bezeli, ondan sonra da doğal çim ve gevenlerle çok harika karı tutuyor ve üzerinde çok rahat kayma sağlanıyor. Bu güzellikleri artık bundan böyle tüm Konya’mızla ve ülkemizle paylaşacağız” şeklinde konuştu.
         Amaçlarının bu yıl kış mevsimi boyunca bu bölgeye tüm kurum ve kuruluşları davet ederek, buradaki güzellikleri paylaşmak ve onlarla kar keyfini yaşamak arzusunda olduklarını aktaran Acar, “Konya’daki Kayak İl Temsilciliğimiz’de şu anda Selçuk Üniversitesi’nde kayak dersleri verilmeye başlandı. Liselerin birçoğunda da bu dersler veriliyor. Çocuklarımız daha tesisler yapılmadan kayak branşında çalışmalara başladılar. Bu önümüzdeki günlerde hız kazanarak devam edecek ve çok güzel şeyler ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL