ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ali Akkanat Kampüsü Kapılarını Engellilere Açtı

BEYŞEHİR – SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde, özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin de desteğiyle organize edilen etkinliğe, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Beyşehir Turizm Fakültesi Dekanı Prof…

Ali Akkanat Kampüsü Kapılarını Engellilere Açtı

BEYŞEHİR – SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde, özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin de desteğiyle organize edilen etkinliğe, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Beyşehir Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, SÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Zerenler, dekan yardımcıları, akademisyenler, Özel Bir İnci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Murat Arıaslan, engelli öğrenciler ve velileri katıldı.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün Türkiye’nin çeşitli noktalarında, çeşitli alanlarda ‘engelliler günü kutlanıyor’ deniliyor ama aslında engelliler gününü kutlamıyoruz. Böyle bir kutlama olmaz. Biz sadece şunu yapıyoruz, engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını, dertlerini paylaşıyoruz. Tabi sadece bugüne özel olmamalı, her günümüzü engelli çocuklarımızın yanında bulunarak, onların sıkıntılarını azaltacak şekilde düşünerek yapmalıyız. Bizim Beyşehir Belediyesi olarak da özellikle çocuklara vermiş olduğumuz önem ortada  ve çocuklarımıza vermiş olduğumuz önemin ötesinde, engelli çocuklarımızla fırsat buldukça, onların yanında olmaya özen gösteriyoruz. Şükürler olsun ki, biz bugün için Allah’u Teala tarafından vücudumuz sağlam, uzuvlarımız sağlam ama hiçbir insanın ne doğuştan, ne de ölünceye kadar engelli olmayacağının garantisi yoktur. Dolayısıyla her bir insanın engelli olma ihtimali vardır. Bunu düşünerek yapmış olduğumuz projeleri özellikle çocuklarımızın yaşamaması adına projeler üretiyoruz dedi.
SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk de, kampüsteki diğer fakültelerimizle birlikte bu kutlu ve mutlu günde toplumun incisi olan çok değer verdikleri özel öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Öztürk, “Onları çok seviyoruz, senede bir günde olsa onlarla birlikte olmak, onları üniversitede kucaklamak bizim için onur meselesi, biz de bundan sonra engelli kardeşlerimize böyle özel günlerinde kapılarımızı sonuna kadar açacağız. Engelliler gününde engelli kardeşlerimizi engelsiz bir üniversite olarak bağrımıza basacağız. Eğitim olarak da onlara elimizden gelen ne varsa her türlü yardımı yapacağız” diye konuştu.
        Etkinlik çerçevesinde Ali Akkanat Sanat Galerisi’nde özel öğrencilerin gözünden, özel fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı da gerçekleştirilirken, kampüste engelli öğrenciler katılımcılar ve protokol ile birlikte gökyüzüne balonlar bıraktı. Programda rehabilitasyon merkezinde eğitim gören özel öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel gösteriler de beğeniyle izlendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL