ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Amatör Spor Haftası Kutlanıyor

             Beyşehir –  30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası nedeniyle bu yıl ilk kez ilçemizde kutlama ve bu kapsamda çeşitli sportif etkinlikler..

Amatör Spor Haftası Kutlanıyor

 

           Beyşehir –  30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası nedeniyle bu yıl ilk kez ilçemizde kutlama ve bu kapsamda çeşitli sportif etkinlikler düzenlendi. 5 gün boyunca çeşitli sportif aktiviteler halinde devam edecek hafta nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Buradaki törene Beyşehir İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, daire amirleri ve sporcular katıldı.

            Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, sporun insan hayatında olmazsa olmaz aktivitelerden birisi olduğunu söyledi.İnsanların sağlıklı bir yaşam sürmesi, psikolojik sorunlardan uzaklaşması ve gerginlikleri atması için sporun vazgeçilmez bir unsur olduğunu dile getiren Bayındır, “Bu vesile ile sadece amatör spor haftasında değil, tüm yıl boyunca yediden yetmişe tüm insanları sürekli spor yapmaya, sağlıklı yaşam için halk yürüyüşüne davet ediyorum” dedi.

 

            Buradaki topluluk daha sonra Atatürk Anıtı önünden Amatör Spor Haftası yazılı bir pankartın gerisinde sportif müsabakaların yapılacağı Beyşehir Gölü kıyısına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.Beyşehir Gölü’nde düzenlenen ve Aşk Adası önünde sona eren kano yarışlarını katılımcılar, şiddetli rüzgara rağmen sorunsuz bir şekilde tamamladı. Bu yarışmanın ardından ise kısa mesafeli yüzme yarışmaları gerçekleştirildi. Kano ve yüzme yarışmaları sonunda dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri etkinliklere katılan protokol tarafından verildi.     Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, ilk gün aktivitelerinin tamamlanmasının ve ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada, hafta boyunca ilçe merkezinde devam edecek sportif turnuvalar hakkında bilgiler verdi. Bayındır, Beyşehir’de kano, tekne ve yüzme sporlarının daha da geliştirilmesi ve bu tür yarışmaların daha geniş kitlelere duyurulması için bu tür etkinliklere halkın daha yoğun bir katılım göstermesini beklediklerini söyledi. Bayındır, katılımcılara teşekkür ederken, Beyşehir’de halen futbol, tekvando, kick-boks, güreş gibi spor branşlarında faaliyetler yürütüldüğünü, yüzme, kano ve badminton gibi branşlarla birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren branş sayısının daha da artıp gelişmesi için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL