ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Anamas’ta dağcılık şenliği

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinin simgesi olan Anamas Dağı’nın eteklerindeki Melikler Yaylası’nda geleneksel dağcılık şenliği yapıldı. Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) tarafından bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen dağcılık şenliğinde, Türkiye’nin birçok..

Anamas’ta dağcılık şenliği

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinin simgesi olan Anamas Dağı’nın eteklerindeki Melikler Yaylası’nda geleneksel dağcılık şenliği yapıldı.

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) tarafından bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen dağcılık şenliğinde, Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinden gelen değişik dağcılık kulüpleri bünyesinde faaliyet gösteren dağcılar ve ferdi sporcular ile doğa yürüyüş grupları biraraya geldi. Dağcılar ve doğaseverler 2 gün devam eden etkinlik kapsamında Anamas Dağı’nın 2 bin 998 metre yüksekliğe sahip Dedegöl Zirvesi’ne tırmanarak Türk bayrakları dikti. Dağcılık tırmanışını gerçekleştiren sporcular ve doğaseverler, zirvede Mayıs aylarının sonlarına rağmen hala kendini gösteren kar örtüsü ile de karşılaştı. Dağcılar tırmanış esnasında gündoğumunu izlerken, kısa süreli dinlenme molası verdiği zirvede ise, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nü 3 bin metrelik rakımdan görmenin keyfini yaşadı. Melikler Yaylası, dünden itibaren Türkiye’nin birçok yöresinden gelen yaklaşık 2 bine yakın dağcıyı ve doğaseveri buluşturdu. Dün geceyi yaylada kurdukları çadırlarda zaman zaman yağan sağanak yağış altında geçiren dağcılar, bugün sabah saat 04.00’ten itibaren Dedegül Doruğu’na tırmanmaya başladı. Geleneksel Anamas Dağı zirvesi tırmanışına Beyşehir ilçesinden giden Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu’na mensup 65 doğasever de katıldı. Yaylada kamp kuran Beyşehirli doğaseverleri Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Kahraman Göksu, Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık da ziyaret etti.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Doğa Yürüyüşü Topluluğu’nun her yıl buradaki etkinliklere yine katıldığını vurgulayarak, “Doğasever arkadaşlar burada gayet organize olarak disiplinli bir katılım sergiliyorlar. Biz Beyşehir’de insanlar olarak çok güzel doğa harikası cennet gibi bir mekanda yaşıyoruz. Etrafımızda güzelliklerin hepsi var, dağlar var, ormanlar var, tarih var. Dolayısıyla bu güzelliklerin tadına varmak, bu güzellikleri yaşamak, bu güzellikleri başka yerlerde yaşayan insanlara da duyurmak, onların buralardan faydalanması için davet etmek adına bu etkinliğe arkadaşlar katılıyorlar. Bu etkinlik, etraftaki diğer il ve ilçelerin de katılımıyla çok kolektif bir şekilde, gerçekten bölgemizin tanıtılması adına çok faydalı oluyor. Biz de arkadaşlarımıza destek vermek amacıyla burada bulunuyoruz” dedi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı ise, Melikler Yaylası’nda düzenlenen etkinliğin Türkiye genelinden yaklaşık 3 bin kişinin katılabildiği büyük bir organizasyon olduğunu dile getirerek, kendilerinin de her yıl olduğu gibi bu yıl da bu aktivitenin içerisinde yer aldıklarını söyledi. Büyükkafalı, etkinliğe Beyşehir’den 65 kişiyle katılarak destek verdiklerini anlatarak, “Yayladan Anamas Dağı zirvesine tırmanacağımız parkur 6 kilometrelik bir parkur ama dik ve zor bir parkur. Tırmanışın ardından dönüşe geçerek etkinliği tamamlıyoruz” şeklinde konuştu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL