ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Anız yakmak geleceği yok etmektir

BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, hububat ürünlerinde hasat mevsiminin sona ermesinin ardından başlaması muhtemel anız yangınlarına karşı yöre çiftçisini uyardı. Anız yakmanın tarım için cinayet olduğunu ifade eden..

Anız yakmak geleceği yok etmektir

BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, hububat ürünlerinde hasat mevsiminin sona ermesinin ardından başlaması muhtemel anız yangınlarına karşı yöre çiftçisini uyardı. Anız yakmanın tarım için cinayet olduğunu ifade eden Metli, “Anız yakmak büyük bir tehlikedir, geleceği yok etmektir” dedi.
         Hasat döneminin sona ermesinin ardından her yıl bu günlerde gündeme gelen anız yangınları hususunda Beyşehir’de yaşayan çiftçilerin daha da bilinçlenmeye başladığını belirten Metli, yöre çiftçisinin anız yaktığında geleceğini yaktığına inanmaya başladığına vurgu yaparak, “Çiftçi buna inanmasına rağmen bir sıkıntımız var, arazilerimiz çok taşlı, henüz temizleyemedik. Temizlemeye çalışıyoruz, O yüzden ürünün biçerdöverlerle yüksekten biçilmesi alışkanlık haline gelince geçtiğimiz yıllarda anız yangınlarıyla ilgili böyle istenmeyen bir tablo ortaya çıktı. Gerek Kaymakamlık, gerek ilçe müdürlüğü gerekse oda olarak anız yakmamaları konusunda çiftçiyi sürekli uyarıp ikaz ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.
        Beyşehir çiftçisinin bu konuda yürütülen çalışmalarla anız yakılmasıyla ilgili geçtiğimiz yıllara göre biraz daha duyarlı hale gelmeye başladığını ifade eden Metli, anız yangınları konusunda taviz vermelerinin mümkün olmadığını kaydederek, “Anız yakmak tarım için bir cinayettir, Allah muhafaza büyük bir tehlikedir. Geleceğimizi yok etmek demektir. Onun için çiftçi de duyarlı, bilinçli olmaya başladı. Anız yangınları konusunda uygulanan cezai müeyyideler bu yıl biraz daha arttı. Benim çiftçim artık anız yakmamalı, anızı yakma diye bir şeyi kesinlikle kafasından silmeli. Tarlasını temizlemeli, biçerdöverleri iyi kontrol etmeli, operatörünü ikaz ederek tarlasını tabandan biçtirmeye gayret etmelidir. Ben Beyşehir çiftçisinin bundan sonra bu konuda daha fazla gayret göstereceğine inanıyorum. Bu konuda sık sık köylere gidip çiftçilerimizi de uyarıyoruz, odamıza gelenlerle istişare edip kendilerini bilgilendiriyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL