ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ata sporu Beyşehir’de ivme kazandı

Beyşehir’de ata sporu olan güreş, son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Beyşehir’in ismini elde ettiği başarılarla il dışına duyurmayı başaran Beyşehirli güreşçiler, Beyşehir Belediyespor Kulübü’ne ait salonda yetişiyor. Güreş antrenörü..

Ata sporu Beyşehir’de ivme kazandı

Beyşehir’de ata sporu olan güreş, son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Beyşehir’in ismini elde ettiği başarılarla il dışına duyurmayı başaran Beyşehirli güreşçiler, Beyşehir Belediyespor Kulübü’ne ait salonda yetişiyor.

Güreş antrenörü Adil Yollar’ın yetiştirdiği sporcular, peş peşe gelen başarılarla isimlerinden söz ettiriyor.

Yollar, son dönemde büyük atılım yapan güreş sporunun Beyşehir’de çok sevilmeye başlandığını söyledi. Güreş sporunun sevilmesi ve gelişmesi konusunda Beyşehir Belediyesi’nin yanı sıra güreş eğitim kurslarına verdiği önemle dikkat çeken Beyşehir Halk Eğitim Merkezi olduğunu belirten Yollar, “Beyşehir Belediyespor Güreş Takımı ulusal ligde mücadele etmektedir. Halk Eğitim Merkezimizin açtığı güreş kurslarına ise 11-12, 13-14, 15-17 yaş kategorisindeki gençlerimiz katılmaktadır. Beyşehir 75’inci Yıl Cumhuriyet Stadyumu’nda bulunan salonumuzdan yetişen ve milli sporcu ünvanını elde eden isimler de Beyşehir güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Bunlardan uluslar arası güreş şampiyonu olan milli güreşçimiz Mümin Kırcan, 2 kez Yıldızlar Güreş Türkiye şampiyonluğunu elde eden milli güreşçimiz İldeniz Savran, ilçemizin gururu olmuştur. Beyşehirli bir başka sporcumuz Ramazan Er ise fair play ödülünün sahibi olarak, bir başka anlamda bizlerin gururu haline gelmiştir.  Ayrıca, sporcularımız takım olarak Konya okullar arası bölge birinciliği müsabakalarında kilolarında şampiyonluklar elde etmişlerdir. Güreşçilerimiz, yine her yıl ilçemizde yapılan göl festivali kapsamındaki karakucak güreşlerinde minderde boy göstermektedirler.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL