ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Atatürk’ün Ölümünün 77. Yılında Beyşehir’de Anıldı

BEYŞEHİR – 10 Kasım Atatürk’ü Anma programları Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Buradaki törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkanı..

Atatürk’ün Ölümünün 77. Yılında Beyşehir’de Anıldı

BEYŞEHİR – 10 Kasım Atatürk’ü Anma programları Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Buradaki törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, daire amirleri, sivil ve askeri erkan, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
        Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumunun ardından saat 09.05’de 2 dakika süresince çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunulurken, bu esnada trafikte seyreden araçlar da saygı duruşuna kornalarını çalarak eşlik etti. Siren sesini duyan  yoldan geçen vatandaşlar da saygı duruşuna geçerken ardından  okunan İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.Bayrak daha sonra yarıya indirildi.
        Atatürk’ü Anma Programı daha sonra Gazi İlkokulu konferans salonunda devam etti. Burada, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Beyşehir Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programın sunumu gerçekleştirildi.
         Atatürk Haftası kapsamında, Beyşehir İlçe Kütüphanesi’nde de “Atatürk Kitapları Köşesi” oluşturuldu. Sergi, hafta boyunca öğrenci ve ilçe halkının ziyaretine açık kalacak.
         Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 77.yıldönümü münasebetiyle Beyşehir’de Atatürk haftası kapsamında 10-16 Kasım tarihleri arasında  okullar kendi bünyesinde Atatürk konulu, resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek, “Atatürk  ve Milli Mücadele, Atatürk ve Cumhuriyet, Atatürk’ün Vatan ve Millet Sevgisi konularında konferanslar gerçekleştirilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL