ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Av Yasağı Başladı

BEYŞEHİR – Her yıl, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan yasak nedeniyle göl kıyısına çekilen balıkçı teknelerinin motorları söküldü. Göle serdikleri ağları toplayan avcılar, bakımını yaptıktan sonra evlerine taşıdı.     ..

Av Yasağı Başladı

BEYŞEHİR – Her yıl, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan yasak nedeniyle göl kıyısına çekilen balıkçı teknelerinin motorları söküldü. Göle serdikleri ağları toplayan avcılar, bakımını yaptıktan sonra evlerine taşıdı.
        Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, göldeki su ürünlerinin korunması amacıyla 1380 sayılı su ürünleri kanununa ilişkin ilgili yönetmelikler gereği, her türlü istihsal vasıtası ile göl üzerinde su ürünleri avcılığının üç ay süreyle yasak kapsamına girdiğini söyledi. 
       Bugünden itibaren su ürünleri av yasağı süresince göle hiçbir surette balıkçı teknesinin açılmayacağını dile getiren Karşıyaka, şu bilgileri verdi: “Yasak süresince teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ gibi her türlü istihdal malzemesi bulundurulması yasak olup, bulunduğu takdirde görevlilerce el konularak yasal işlem başlatılacaktır. Balık satış yerleri ve fabrikalar yasağın başlamasından itibaren 24 saat içerisinde ellerinde bulunan balık miktarını stok tesbiti için kurumumuza bildirecektir.  Tesbiti yapılan su ürünleri, ilçe müdürlüğümüzden izin alınmadan nakli ve satışı yapılmayacaktır.”
        Yasak süresince Beyşehir Gölü çevresinde sınırları bulunan Hüyük, Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçe güvenlik güçlerinin de göl kontrolünde görevli elemanları ile koordineli olarak çalışma yürütülecektir” diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL