ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Balık Av Sezonu Başladı

        BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde 15 Haziran itibariyle su ürünleri avlanma yasağı son buldu. Gölden geçimini su ürünleri avı yaparak sağlayan balıkçılar, dünden itibaren teknelerini göle indirdi. Balıklarla dolan ağları..

Balık Av Sezonu Başladı

        BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde 15 Haziran itibariyle su ürünleri avlanma yasağı son buldu. Gölden geçimini su ürünleri avı yaparak sağlayan balıkçılar, dünden itibaren teknelerini göle indirdi.

Balıklarla dolan ağları toplayabilmek için sabahın erken saatlerinde tekrar Göle açılan balıkçılar, yeni sezonun ilk balıklarını sahile taşıdı. Sahilde kasaların tamamı sazan balığıyla dolarken, levrek çıkmadı. Beyşehirli balıkçı Abdullah Kurt, dün saat 17.00 itibariyle teknelerin Göle açıldığını ve ağların atıldığını belirterek, “Bugün sabah da ağlara vuran balıklar sahile gelmeye başladı. Şöyle bir durum var; kıyıda balık durumu biraz daha iyi ama açıktan gelen teknelerin balığı az. Şu anda sazan var, levrek yok gölde. İri sazan balığı beklememize rağmen şu an tutulan balıklar orta büyüklükte. Ama inşallah yine daha sonra çıkacak. Bu konuda gelecekle ilgili ümitlerimiz yüksek, hiç umutlarımızı yitirmedik. İleride levrek de gözüküyor. Şu an küçük olduğu için tutamadık ve tutmayacağız. Göl su seviyesi yükseldi, tek sıkıntımız tekneleri barındırmak. Tekneleri de açığa kancalayıp barındırıyoruz. Ama bir karayel çıktığında bir tekne kalmıyor, hepsini batırıyor” dedi. Beyşehirli bir başka balıkçı Ali Özel ise, yeni sezonun ilk gününün verim yönünden güzel geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: “Ben aşağı yukarı 7-8 yıldır Göle girmiyorum. Ama 80’li yıllardan beri göldeyim, istakozun da diğer türlerin de olduğu dönemleri iyi biliyorum. Şu an göl şiş, eski seviyesini andırıyor. Sazan balığı var, levrek gözükmüyor, Gümüş balığı ise para etmez, tutulmuyor. Gölün durumu iyi, gelecekten umutluyuz. Gölün şişmesi, eski günleri andırması güzel. Balık alanı da çok genişledi.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL