ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Balıkçıları şimdi de sisli havalar vurdu

BEYŞEHİR-Beyşehir Gölü’nden geçimini balıkçılıkla temin eden avcıları şimdi de sisli havalar vurdu. Türkiye’yi etkisi altına alan Sibirya soğukları nedeniyle bir süre önce  tamamı buzla kaplanan Beyşehir Gölü’nde balıkçılık faaliyetlerine ara..

Balıkçıları şimdi de sisli havalar vurdu

BEYŞEHİR-Beyşehir Gölü’nden geçimini balıkçılıkla temin eden avcıları şimdi de sisli havalar vurdu.

Türkiye’yi etkisi altına alan Sibirya soğukları nedeniyle bir süre önce  tamamı buzla kaplanan Beyşehir Gölü’nde balıkçılık faaliyetlerine ara verilmişti. Uzun süre göle açılamayan ve “paydos” diyen Beyşehirli balıkçılar, dört gözle buzların eriyeceği günleri beklemişti.

Gölü tamamen donduran buzlar çözüldü ama bu defa bölgede hemen ardından gelen sisli havalar etkili olmaya başladı. Beyşehir Gölü üzerinde günlerdir etkisini gösteren yoğun sis nedeniyle av faaliyetlerine bir türlü başlayamayan balıkçılar, havaların açılıp yeniden mesleklerini icra edeceği günleri beklemeye başladı.

TEZGAHLARDA DENİZ ÜRÜNLERİ BOY GÖSTERİYOR

Bu arada, Beyşehir Gölü’nün önce donması, ardından sisli havalar nedeniyle bölgede tatlı su balığı avı yapılamayınca ilçe merkezindeki satış noktalarındaki tezgahlarda deniz ve çiftlik balıkları boy göstermeye başladı. Vatandaşları balık yemekten mahrum bırakmak istemeyen satıcılar, denizlerden ve çiftliklerden getirdikleri ürünleri satışa sundu.

Beyşehirli balık tüccarı Abdullah Kurt, yaptığı açıklamada, sisli havalardan dolayı tatlı su balığı avı yapılamadığı için alternatif olarak deniz ürünleri satışına başladıklarını söyledi.

Beyşehir Gölü’nün yeni yılla birlikte soğuk havalar nedeniyle donmasının ardından bölgede duran balıkçılık faaliyetlerinin sisli havalarla birlikte hala yapılamadığından yakınan Kurt, “Göl donmuştu, buzdan dolayı avcılar göle gidemiyordu. Şimdi buzlar açıldı, sisten dolayı şu anda avcılık yok. Tezgahlarımızda görmüş olduğunuz gibi göl balığı yok, sadece deniz balığı satıyoruz”dedi.

GÖLDE KAYBOLMA RİSKİ VAR

Avcılık yapılamadığından gölün hiçbir yanından şehir merkezine göl balığının gelmediğini vurgulayan Kurt, “Sisten dolayı balıkçılarımız avlanmaya çıkamıyor. Çünkü, sisli havada göle çıkıldığında kaybolma ve ölüm tehlikesi var. Ondan dolayı göle çıkılamıyor.”ifadesini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL