ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Banka dosya masrafını iade etti

             HÜYÜK – Bir bankanın tüketiciden kredi için alınan dosya masrafını talep etmesi üzerine geriye ödediği bildirildi. Hüyük İlçe Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalarını Hüyük..

Banka dosya masrafını iade etti

 

           HÜYÜK – Bir bankanın tüketiciden kredi için alınan dosya masrafını talep etmesi üzerine geriye ödediği bildirildi. Hüyük İlçe Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalarını Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak başkanlığında sürdüren Hüyük Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’nın, bir bankaya ödenen dosya masrafının geri ödenmediğine dair 12 Eylül 2012 tarihinde yapılan şikayet başvurusu üzerine harekete geçtiği belirtildi.
            Sözkonusu açıklamada, Hüyük Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’nın, bugüne kadar bir çözüme ulaşılamamış olan banka kredi başvurularından alınan dosya masraflarıyla ilgili olarak bir bankanın bu masrafı geri ödemesi için vatandaş lehine emsal olacak bir karara imza attığı bildirildi.
            Bu karara istinaden sözkonusu bankanın tüketiciden almış olduğu dosya masrafını iade ettiği, böylece banka kredi başvurularından alınan dosya masraflarıyla ilgili olarak tüketici lehine bir ilkin de Hüyük Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı tarafından gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı.
            Açıklamada, Hakem Heyeti’nin sadece bu başarıyla yetinmediği, 2010 yılında tüketici haklarıyla ilgili sadece 1 dosya hakkında karara varıldığı halde,daha sonraki yıllarda bu sayının hızla arttığına dikkat çekildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Hüyük Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı, sadece bu başarısıyla yetinmemiş, 2010 yılında tüketicilerle ilgili 1 dosyaya karar verilmiş iken, 2011 yılında halen görevde bulunan İlçe Kaymakamı Yasin Yunak’ın göreve başladığı tarihe kadar 9 karar alınmıştır. Kaymakam Yunak’ın görevde bulunduğu süre içerisinde ise karar sayısı 29’a çıkmış ve 2012 yılında ise karar sayısı 44’e ulaşarak büyük bir başarı yakalanmıştır. Çalışmalarını Kaymakam Yasin Yunak başkanlığında yoğun bir şekilde sürdüren Hüyük Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı, tüketici sorunlarının çözümü için bundan sonra da çalışmalarına devam edecektir.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL