ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başkan Özaltun, çalışan gazetecilerle biraraya geldi

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Beyşehir’de görev yapan gazetecilerle arabaşı etkinliğinde bir araya geldi. Taşköprü Aile Çay Bahçesi Sosyal Tesisleri’nde  düzenlenen etkinliğe Beyşehir Belediye Başkanı..

Başkan Özaltun, çalışan gazetecilerle biraraya geldi

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Beyşehir’de görev yapan gazetecilerle arabaşı etkinliğinde bir araya geldi.

Taşköprü Aile Çay Bahçesi Sosyal Tesisleri’nde  düzenlenen etkinliğe Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Beyşehir  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar, televizyon, yerel gazete ve radyo sahipleri ile çalışanları, ulusal haber ajansı  ve ulusal gazete temsilcileri, köşe yazarları, Beyşehir  Belediyesi’nin basın birimi görevlileri katıldı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar bu birliğin sağlanması noktasında destek olan Başkan Özaltun’a teşekkür ederken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tarihi hakkında bilgi verdi. 10 Ocak’ın basın bayramı olarak kutlandığını ve gazetecilere tanınan haklar açısından çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Yaşar, Beyşehir basınının da fedakârlık ve özveri mesleği olan gazeteciliği en iyi şekilde yaparak bölgenin sesi kulağı olmaya çalıştığını söyledi. Beyşehir basınının Konya ilçeleri arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu, ilçede başka pek çok ilçeye nasip olmayan bir yerel televizyon, 3 günlük gazete,  2 yerel radyonun yanı sıra internet haberciliğiyle bu mesleği icra Beyşehir basınının çok iyi noktalara geldiğini anlattı.

Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen programda basının önemli bir değer olduğunu belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun basının önemli bilgileri halkın adına görüp kamuoyuna taşıyan kişiler olduğunu belirtti.

“10 Ocak’a sadece gazeteciler günü demek doğru olur mu bilmiyorum, ama günümüzde buna  radyo, televizyon, internet gazeteciliğinin de dahil olmasıyla genel bir medya grubu olarak mesleği  tarif edebiliriz”diye anlatan başkan Özaltun, bundan sonra her yıl 10 Ocak’ta gazetecilerle bir araya gelmeyi geleneksel hale getireceklerini söyledi.  

Gazeteciliğin ve televizyonculuğun ne kadar zorlu bir meslek olduğunu çok iyi bildiklerini aktaran Özaltun, habercilerin nerede bir olay varsa kendi can güvenliklerini risk ederek orada olduğunu, kamuoyunu doğru bilgilendirme haber verme adına cansiperane ve fedakarca gece gündüz ve mesai gözetmeksizin çalıştığına vurgu yaparak, bölgede yaptıkları hizmetleri  doğru bilgilerle kamuoyuna aktararak bilgilendiren gazetecilere bu anlamda teşekkür ettiklerini de dile getiren Özaltun, Beyşehir’de gazetecilik mesleğinin bugüne kadar Konya’nın taşra ilçelerinde de hep en ön sıralarda yer aldığını söyledi. Bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Özaltun, Beyşehirli gazetecilerin ilçenin tanıtımına,  adının duyurulmasına önemli katkılar sağladığını bölgeden ses getirecek haberlere imza atıldığını dile getirdi. Beyşehir’de gazetecilik mesleğinin daha iyi noktalara gelmesi konusunda desteklerini esirgemeyeceklerini dile getiren Özaltun, daha iyi teknik imkan ve donanımlarla gazetecilik mesleğinin icra edileceği günleri görmeyi arzu ettiklerini kaydetti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL