ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Belediye’ye haciz şoku!

BEYŞEHİR – 344 bin liralık alacağa istinaden alacaklı temsilcisi avukat ile birlikte Yeşildağ Belde Belediyesi’ne gelen Beyşehir İcra Dairesi görevlisi, Belediye Başkanlığı makam odası, meclis ve encümen odaları ile belediyeye..

Belediye’ye haciz şoku!

BEYŞEHİR – 344 bin liralık alacağa istinaden alacaklı temsilcisi avukat ile birlikte Yeşildağ Belde Belediyesi’ne gelen Beyşehir İcra Dairesi görevlisi, Belediye Başkanlığı makam odası, meclis ve encümen odaları ile belediyeye ait bazı motorlu araçların tespitini yaptı. İcra görevlileri, hazırlanan haciz tutanağını Belediye Başkanı Mustafa Ünlü’ye imzalattırıp beldeden ayrıldı. Hacze konu olan kamuya tahsisli mal ve araçlar ise, muhafazası, yediemin ve çekici ücreti gibi masrafların alacaklı temsilcisinin yanında peşin para bulunmamasından dolayı muhafaza altına alınamayarak yerinde bırakılıp haciz işlemine son verildi.

Yeşildağ Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, icra görevlisi ve alacaklı temsilcisi avukatın kurumdan ayrılmasının ardından gazetecilere bir açıklama yaptı. Kendisinden önceki dönemde belde belediye başkanının gösteriş yapmak üzere iş makinesinin üzerine çıkıp aracı kullanması neticesinde yaşanan kazanın ardından 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Ünlü, “Bu vatandaşımız şovmenlik yapacağım diye hem iş makinesine çıkıyor, hem de vatandaşımız canından oluyor. Şu anda yüzde yüz suç onda olmasına rağmen Adli Tıp’ın vermiş olduğu kararda, yüzde 25’lik kamu malı olduğu için belediyenin üzerine de suç yükleniyor. Bundan dolayı faiziyle birlikte 400 bin liralık bir borçla belediyemize icra geliyor. Bu kazadan dolayı 1 gün bile hapis yatmayan  eski Belediye Başkanı’nın üzerinde mal bulunamayınca şimdi belediyeye geldiler” diye konuştu.

“İŞÇİLERİN PARASINI ZOR ÖDÜYORUZ”

Mübarek Ramazan ayında bu tür olayların yaşanmasından dolayı üzüntülü olduklarını belirten Ünlü, haciz edilmek istenilen malların kamu malı olduğunu ve tüyü bitmedik yetim hakkı olduğunu söyleyerek, bu konuda verilen kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi. Suçlu kimse cezasını da onun çekmesi gerektiğini kaydeden Ünlü, “Hangi belediye başkanı iş makinesi kullanmış? Bir de olay mesai saatinden sonra oluyor. Belediye başkanı bir ehliyeti mi var ki bu aracı kullanabiliyor” dedi.

Ünlü, “Belediye Başkanlığı makam odası ile encümen ve meclis toplantı salonundaki koltuk, masa, sandalye, bilgisayar, dolap, televizyon gibi eşyalar haczedildi. Ayrıca itfaiye ve belediye otobüsleri ile bazı hizmet araçları da icraya konu edildi. Eğer haciz edilen mallarımız Beyşehir’e götürülmüş olsaydı, Allah muhafaza bir yangın olmuş olsa neyle müdahale edecektik, bilen yok. Avukatın haciz kararının parası yokmuş, parası olsaydı haczedilen tüm malları götüreceklerdi” ifadesini kullandı.

İşçinin ve personelin maaşını zor ödeyen bir belediye olduklarını vurgulayan Ünlü, “Bırakın borçları, maaşları ödeyemiyorum. Geçti ki 400 bin liralık rakamı ödeyeyim. Ödeme imkanı hiç yok. Bu parayı ödeyebilme imkanı olan bir belde belediyesi çıkarsa bu miktarı kendi cebimden ödeyeceğim” diye konuştu.

2006 yılının Aralık ayında Yeşildağ Belediyesi hizmet binası önünde devam eden kanal açma çalışmaları sırasında dönemin Belediye Başkanının kullandığı belediyeye ait iş makinesiyle manevra yaparken DSİ işçisi Osman Kaya (51) makinenin kepçesi ile duvar arasına sıkışarak olay yerinde hayatını kaybetmişti. Meydana gelen kazanın ardından açılan dava sonucu belediyeye  faiziyle birlikte 400 bin lira borç çıkarıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL