ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Belediye’de Araçlar Takip Altında

          BEYŞEHİR-Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Uydudan Araç Takip Sistemini Birim Amirlerine ve toplantıya katılan basın mensuplarına tanıttı. Merkez takip sistemi ile ilk olarak belediye bünyesinde..

Belediye’de Araçlar Takip Altında

          BEYŞEHİR-Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Uydudan Araç Takip Sistemini Birim Amirlerine ve toplantıya katılan basın mensuplarına tanıttı. Merkez takip sistemi ile ilk olarak belediye bünyesinde yer alan 75 araç ve iş makinesinin takibinin yapılmaya başlandığını vurgulayan Özaltun, kalan 25 araca da kısa süre içerisinde merkez takip cihazı takılacağını belirtti.
          Beyşehir Belediyesi’nde uygulamaya geçilen sistemle artık tüm araçların bir merkezden takip altına alındığını aktaran Özaltun, “Belediyemizin araç filosunda otomobilinden kepçesine, kamyonunda folktifine kadar 100 civarında araç, gereç ve iş makinemiz var. Bunlardan 75’ine araç takip cihazı takılı. Araç takibini yapan merkezde bir görevli arkadaşımız var. Burada, göreve çıkan araçlar TV ekranındaki harita üzerinden dakika dakika takip ediliyor. Geçmişe dönük olarak bir aracın bir aylık takip raporu alınabiliyor” diye konuştu.
          Sistemle göreve çıkan aracın ekranda harita üzerinde bire bir hangi hızla gittiğini ve kaç dakika durakladığını görebilmenin mümkün olduğunu ifade eden Başkan Özaltun, “Biz artık anlık olarak görmek istediğimiz araçları bu ekrandan canlı olarak görebiliyoruz. Geriye dönük raporlarda da aynı aracın bir aylık süreçte nereye gittiği, hangi hızla seyrettiği, nerelerde ring yaptığı, kaç dakika durduğu veya çalıştığı gibi verileri elde edebiliyoruz. Bu şekilde bir aracın bir aylık performans kaydı ölçülebiliyor. Bu sistemi hayata geçirmemizdeki amacımız şu; hem araçlarımızın performansını daha yüksek, hem de personelimizi daha rantabıl kullanabilmek. Ayrıca, daha ekonomik, yani aracın gereksiz yere çalıştırılması, yüksek devirde kullanılmaması gibi kontrol mekanizması ile yakıttan da belediyemizin kazanmasıdır. Yine, istenirse sistem sayesinde göreve çıkan aracımız yolda bilgisayar aracılığıyla stop ettirilebilir. Yani, çalıntı, hırsızlık olaylarına karşı da bu sistemle güvenlik ve tedbir almış oluyoruz. Bunu da yapabiliyoruz. Belediye çalışanlarımızı araç takip sistemi hakkında bilinçlendirdik, takip cihazı olmayan 25 aracımıza daha takarak tüm araç filomuzdaki araçlarımızı takibe alacağız. Bu arada şunu da yapabileceğiz, ring belirlediğimiz sınır çizdiğimiz bir aracı bu sınırın dışına çıktığı anda ise ilgili birimlere bilgilendirme amaçlı mesaj ve e-mail de yollayabiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL