ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Belgesiz Avlanan Oltacılar Yandı

         BEYŞEHİR – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılara ve balıkçı teknelerine yönelik kuralların sil baştan belirlendiği “Su Ürünleri Kanun Tasarısını” tamamladı. Kanuna göre izinsiz balık tutanlar..

Belgesiz Avlanan Oltacılar Yandı

         BEYŞEHİR – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılara ve balıkçı teknelerine yönelik kuralların sil baştan belirlendiği “Su Ürünleri Kanun Tasarısını” tamamladı. Kanuna göre izinsiz balık tutanlar 200 lira para cezası kesilecek.
        Yeniden yazılan kanun tasarısı taslağında, “su ürünleri ve avcılık” ile ilgili izinleri düzenleyen 5’inci madde, balıkçılıkla ilgili yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Söz konusu maddenin üçüncü fıkrasında, “Ticari olmayan dinlenme ve spor amaçlı su ürünleri avcılığı yapacak olan 18 ile 60 yaş arasındaki kişiler Bakanlıktan izin almak zorundadır” ifadesine yer verildi.
        Buna göre; deniz kenarı ve aralarında Beyşehir Gölü’nün de bulunduğu tüm iç sularda olta ile balık tutanların da bu kapsama gireceği için, amatör balıkçıların Bakanlık’tan izin belgesi almak zorunda kalacağı, izinsiz ve belgesiz balık avlayanların 200 TL para cezasına çarptırılacağı ifade ediliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL