ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Yaşlılar Artık Bakıma Muhtaç Değil

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yerel seçimlerde vaatleri arasında yer alan Evde Bakım Hizmetleri Projesi’ni göreve başlar başlamaz hayata geçirdiklerini söyledi. Beyşehir’de ikamet eden bakıma muhtaç kişi ve..

Beyşehir’de Yaşlılar Artık Bakıma Muhtaç Değil

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yerel seçimlerde vaatleri arasında yer alan Evde Bakım Hizmetleri Projesi’ni göreve başlar başlamaz hayata geçirdiklerini söyledi.

Beyşehir’de ikamet eden bakıma muhtaç kişi ve yaşlıların, uygulamayla  birlikte yaşadıkları evlerinde ayaklarına kadar gelen hizmetle  bakıma muhtaç olmaktan kurtarıldığını belirten Özaltun,  “Belediyemizin  hayata geçirdiği “evde bakım hizmetleri” ile tanışan bakıma muhtaç kişi ve yaşlılarımızın yeni uygulama ile yaşam standart ve kalitesi de yükseltildi. Beyşehir’de yine bir ilk olan uygulama kapsamında Evde Bakım Hizmetleri biriminde görev yapan çalışanlarımız, 200 aileye destek veriyor”dedi.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte kamuoyunda da büyük bir memnuniyet yarattığını  vurgulayan Özaltun, bakıma muhtaç insanların kişisel bakımından, ev temizliğine, evlerinin tadilat ve bakımına, sağlık sorunlarının ilgili sağlık kuruluşlarından destek alınarak tedavi ettirilmesine varıncaya kadar birçok hizmeti verdiğini söyledi.  Evde Bakım Hizmetleri biriminin, ilçede yaşayan yüzlerce insanın sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşam sürmesine ve yüzünün gülmesine yürüttüğü çalışmalarla vesile olduğunu belirten Özaltun, bu çalışmayla bir süre önce kurum olarak “en iyi proje” ödülünün de sahip olduklarını hatırlattı.

Evde bakım hizmetini yürüten 2’si bayan 4 görevlinin bugüne kadar  ilçede uygulama kapsamında çok sayıda bakıma muhtaç insana hizmet götürdüğünü anlatan Özaltun, “Beyşehir’de böyle bir boşluğu gördükten sonra harekete geçerek  Belediye olarak evde bakım hizmeti birimini kurmaya karar verdik.Bu birim, bakıma muhtaç insanlarımızın kaldıkları evlerinde temizlik hizmetinden, yemeğinin yapılmasına kadar, hatta tırnaklarının kesimi ve saç sakal tıraşı gibi kişisel temizlik işlemleri de dahil tüm ihtiyaçlarını karşılamaya dönük  bir çalışma sergiliyor. Amacımız; her zaman ifade ettiğimiz gibi, hayır duası almaktan başka bir şey değil. Bizlere bir ‘Allah razı olsun’ desinler. Bu, bizler için kafi geliyor.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL