ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’den Ankara’ya çıkarma

BEYŞEHİR – Tüm Türkiye’de heyecan ve merakla beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisinin kaleme aldığı seçim beyannamesini açıklayacağı ’2015 Genel Seçimleri Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’ için AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı..

Beyşehir’den Ankara’ya çıkarma

BEYŞEHİR – Tüm Türkiye’de heyecan ve merakla beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisinin kaleme aldığı seçim beyannamesini açıklayacağı ’2015 Genel Seçimleri Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’ için AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı tüm kademeleriyle birlikte Ankara’ya gittiler. Gece saat 00:00’da yola çıkan AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı sabah saatlerinde Ankara’ya ulaşacaklar ve sabah namazını Hacı Bayram Veli camiinde kılarak AK Parti ’2015 Genel Seçimleri Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’ için Ankara Arena Spor Salonu’nda olacaklar.
       AK Parti,’Yeni Atılım Dönemi’ ile seçim startını verecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yarın Ankara Arena Spor Salonu’nda açıklanacak olan seçim beyannamesinde Türkiye’yi 2023 hedeflerine de ulaştıracak vaatler kamuoyu ile paylaşılacak. Bu vaatler arasında yeni anayasa, başkanlık sistemi, ileri demokrasi gibi Türkiye’yi lider ülke konumuna getirecek düzenlemelerin yanı sıra ekonomik refahı yükseltecek hedefler de yer alacak. İşte Davutoğlu’nun açıklayacağı beyannamede öne çıkan başlıklar:
        AK Parti’nin iktidara geldiği günden bugüne vesayetçi anlayışı kırarak millet iradesinin kurum ve kuruluşlara yansımasını sağladığına dikkat çekilerek, “Güdümlü ve noksan bir demokrasiyi Türkiye’ye yakıştırmayan AK Parti, ileri demokrasiye sahip ülkelerdeki gelişmiş standartları yakalamak için bugüne kadar olan gayretini bundan sonra da sürdürecektir” ifadelerine yer verecek. Beyannamede vesayet anlayışının artık sona erdiği belirtilerek, AK Parti’nin kurulduğundan bu yana bu vesayetçi anlayışla mücadele ettiğine vurgu yapılacak. 
        Yasaklar kalkacak
        Yeni dönemin hedeflerinden birinin seçim sitemi ve seçimlere yönelik yasakların kaldırılması olacağı ifade edilecek. Beyannamede başkanlık sistemine ise ayrı vurgu yapılacak. Bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kaleme alınan başkanlık sistemi için şu ifadeler yer alacak: “AK Parti, Türkiye’nin siyasi sisteminde yapısal bir sorun olduğunu düşünmekte, buna yapısal bir çözüm bulmak gerekliliğine inanmaktadır. Türkiye’nin yönetimde istikrarı kaybedip, güçsüz, zayıf ve her tür müdahaleye açık iktidarlara mahkum olmaması için; halkın iradesinin yönetime daha etkin yansıdığı, kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı,her tür sorunun çözümü için daha cesur ve hızlı kararlar alınabildiği; halka hesap verme ve halkın hesap sorması bakımından açıklık ve şeffaflığın bulunduğu başkanlık sistemine geçilmesi zaruridir.”
         Ekonomik hedefler
         Yeni bir anayasa yapma azim ve kararlılığı da vurgulanacak. Ekonomide hedefler arasında 2023’te Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alması, enflasyon ve faiz oranlarını kalıcı biçimde düşük ve tek haneli rakamlara indirilmesi, ihracatın 500 milyar dolara ulaştırılması, kişi başına milli gelirin 25 bin dolara yükseltilmesi, en az 2 trilyon dolarlık bir ekonomi büyüklüğüne ulaşılması, işsizlik oranının yüzde 5’e indirilmesi gibi vaatler yer alacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL