ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’e 7 Milyon Liralık Prestij Cadde

Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Konya il merkezindeki yol standartları Beyşehir ilçesine de taşınıyor. Konya’da her ilçeye bir prestij cadde yapma hedefiyle yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de..

Beyşehir’e 7 Milyon Liralık Prestij Cadde

Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Konya il merkezindeki yol standartları Beyşehir ilçesine de taşınıyor.

Konya’da her ilçeye bir prestij cadde yapma hedefiyle yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de 7 milyon liralık prestij cadde tanzim çalışmasına imza atıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Beyşehir Belediyesi koordinesinde yürütülen ve Beyşehir Otogarı’ndan başlayan çalışmalar Mevlana Caddesi, Köprübaşı mevkisi, Antalya Caddesi ile Ali Akkanat Bulvarı’ndan Öğretmenevi istikametine kadar devam ediyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ile birlikte çalışmaların sürdüğü caddelerde incelemelerde bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım Şube Müdürü Mustafa Arslan ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri 4.Bölge Müdürü Memiş Kunt’un da eşlik ettiği incelemelerin ardından istişarelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklamalar yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in hizmet anlamında altın çağını yaşadığını söyledi.

BEYŞEHİR HİZMETTE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Beyşehir’e Beyşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir’in yanısıra, DSİ, Karayolları, MEDAŞ gibi birçok resmi kurumun hizmet etmek için birbiriyle yarıştığı bir dönemde olduklarını vurgulayan Özaltun, tüm kurumların koordineli ve işbirliği içerisinde hareket ederek ilçeye en iyi hizmeti sunabilmenin gayretini gösterdiğini söyledi.

Beyşehir’e son dönemde hayata geçirilen yatırım ve projelerden söz eden ve 2,5 yılda ilçeye çok büyük projeler kazandırdıklarını vurgulayan Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Beyşehir’deki prestij cadde yatırımına değindi. Otogardan başlayıp Öğretmenevi’nde son bulacak prestij caddesinin tamamlanmasıyla Beyşehir’in kent kimliğinin bambaşka bir görüntüye kavuşacağını anlatan Özaltun, “İnşallah bu prestij caddesi ile ilçemiz merkezi çok daha hoş, modern bir hal kazanacak. Çalışmalar yürütülen bu caddenin eski halinden drone çekimleri ile görüntüler aldık. Çalışmalar tamamlandığında yine benzer görüntüler alarak eski haliyle yeni halini gözler önüne serip, vatandaşlarımızın kıyas etmesini de sağlayacağız” dedi.

BEYŞEİR’İ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Beyşehir’i yakın gelecekte hayata geçirilen projelerle güzel günlerin beklediğini de dile getiren Özaltun, “Konya Büyükşehir Belediyemiz ile diğer kamu kurumlarımızın da desteğiyle Beyşehir’e kalıcı eserler bırakabilmek için işbirliği içerisinde çalışmalar sergiliyoruz. Yıllar sonra Beyşehir’e bakıldığında inşallah ‘Yapanlardan Allah razı olsun’ denilecek ki, bu dualar bizim için yeterlidir. Bizim isteğimiz de budur zaten, dua alabilmektir. Bu anlamda, hemşehrilerimiz hiç şüphe etmesinler, istekleri bir bir yerine gelecek” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım Şube Müdürü Mustafa Arslan da, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin metropol ilçelerde olduğu gibi diğer ilçelerde de hizmetlerine devam ettiğini söyledi. Beyşehir’de de ilçeye ve Konya Büyükşehir’e yakışan bir prestij cadde çalışmalarını başlattıklarını aktaran Arslan, “Beyşehir’de prestij cadde çalışmamız devam ediyor şu anda. Burada değerli başkanımız ve meclis üyelerimizle cadde çalışmaları esnasında gerek  yapılacak imalatlar olsun, gerekse önümüze çıkacak problemlerin halledilmesi olsun diğer konuları da istişare etmek üzere güzergahımızı dolaştık. Diğer çalışmalarımızda olduğu gibi bu çalışmalarımızı da Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi’nin koordinasyonu içerisinde sürdürüyoruz” dedi.

Beyşehir Belediyesi’nin de yürütülen çalışmalarla ilgili kendi üzerine düşen gerekli yardım ve desteği verdiğini aktaran Arslan, bu anlamda her iki belediyenin de işbirliği içerisinde ilçe halkına en güzel hizmeti sunmanın çabasında olduğunu dile getirdi. Çalışmalarla ilgili ayrıntılara da yer veren Arslan şöyle devam etti: “Beyşehir’de prestij caddesi olarak Konya yolu üzerindeki Mevlana Caddesi ile Ali Akkanat Caddesini ele aldık. Bu çalışmalar çerçevesinde, yolların sıcak asfaltla kaplanmasından tutun da kaldırımlarda doğal taş kaplamalı andazit taşı döşemesinden, bisiklet yolları ve gerekli yerlerde uygun otoparklar oluşturarak halkımızın istifadesine sunacağız. Bu çalışmaların hepsi  il merkezindeki Konya Büyükşehir Belediyesi’nin standartlarında düzenlenecek. Şu anda da başladı zaten çalışmalarımız. Bunun yanında vatandaşların gerek yaya trafiği olarak, gerekse araç trafiği olarak önüne çıkan tüm engeller de ilçe belediyemizle koordinasyonlu bir şekilde kaldırılmaktadır. Dolayısıyla hem sağlıklı bir yaya yürüyüşü, sağlıklı  bir bisiklet sürüş keyfi ile emniyetli bir şekilde trafik akışı sağlanacak,  bu caddeler önemli prestij caddelerimizden bir tanesi olacaktır. Bu şekilde tamamlandığında halkımızın hizmetine sunulacaktır.”

7 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Arslan,Büyükşehir Belediyesi olarak prestij cadde çalışmaları kapsamında Beyşehir’e yaklaşık 7 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirmiş olacaklarını da dile getirirken,çalışmalarının sadece bununla sınırlı olmadığını da aktararak, “Bunun yanında herkesçe malumdur, tüm mahalle yolları ile diğer önceki beldelerden mahalleye dönüştürülen yerleşim merkezlerimizin yollarında da önemli caddelerini ele almaktayız. Bu prestij caddelerimizin düzenlenmesini herhangi bir olağanüstü engel çıkmazsa inşallah kendi planlamamıza göre bu yıl sonunda tamamlayarak ilçe halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL