ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’e panoramik turlar

              BEYŞEHİR – Beyşehir gönüllüsü, işadamı İsmail Öğütçü, yaptığı açıklamada, başkentte yurt içi ve yurtdışına gezi turları düzenleyen Yamaç Tur’un yaptıkları girişim üzerine Beyşehir..

Beyşehir’e panoramik turlar

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir gönüllüsü, işadamı İsmail Öğütçü, yaptığı açıklamada, başkentte yurt içi ve yurtdışına gezi turları düzenleyen Yamaç Tur’un yaptıkları girişim üzerine Beyşehir bölgesini de faaliyet programı arasına aldığını söyledi.
            Öğütçü,  tarihi ve doğal güzellikleri ile son yıllarda adından sıkça söz ettiren Beyşehir’e bu tür kültür turları düzenlenmesini çok önemsediklerini ve bunun bölgenin de tanıtımına önemli katkılar sağlamasını beklediklerini dile getirerek, “Bu turlarla ilçemize gelecek olan misafirlerimizi vatandaşlarımızın en güzel şekilde karşılayarak, Beyşehir misafirperverliğini göstereceklerinden hiç kuşkum bulunmuyor. Beyşehirli ilgililerimizin de bu turlara yapacağı çeşitli katkılarla destek vereceklerine inanıyorum.”dedi.
            Tur operatörü Resul Baber ise, yaptığı açıklamada, bölgeye düzenlenecek turlarla ilgili bilgiler verdi.
            Çalışma hayatına 1999 yılında atılan ve halen  Amasra,Sapanca-Maşukiye, Yedigöller, Eskişehir Odun Pazarı, Kapadokya,  Kastamonu, Safranbolu, Çanakkale-Gelibolu-Truva,  Edirne-Tekirdağ, İstanbul, Akçakoca Konuralp Müzesi,Bolu Gölcük Milli Parkı, Polonezköy-Şile-Ağva, Bolu Abant gibi tanınmış bölgelere ve daha birçok sahil yöresine günü birlik ve hafta sonu tur programları olan Yamaç Tur’un daha önce de Beyşehir’e tur düzenlediğini, bölgeye yabancı olmadıklarını anımsatan Baber, şu bilgileri verdi: “Her hafta sonu düzenleyeceğimiz panoramik kültür turlarıyla başkentlileri Konya ve Beyşehir bölgesine taşımayı planlıyoruz.  Faaliyetimizle ilgili iki tür konseptimiz bulunuyor. Birincisi günün ilk hızlı tren seferiyle Konya’ya getirmeyi planladığımız konuklarımızı burada Mevlana ve Karatay müzeleri ve Alaaddin Camisi ziyaretlerinin ardından otobüslerle Beyşehir ilçesine getirmeyi hedefliyoruz. Beyşehir’de başkentli konuklarımıza gün içerisinde tarihi mekanları ziyaret ettirmeyi, öğlen yemeğini müteakip göl içerisindeki ada turlarına iştirak ettirmeyi planlıyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra tekrar otobüslerle Konya’ya buradan günün son hızlı treniyle de tekrar Ankara’ya dönüşü planlıyoruz. Bu günübirlik turların dışındaki bir başka konseptimizin içerisinde ise  konaklamalı bir tur planlıyoruz. ‘Konya-Beyşehir Gölü, Eflatun Pınarı-Yalvaç-Psidia Antiokheia-Akşehir’ başlıklı kültür turumuz, 1 gece konaklamalı, yarım pansiyon hizmeti kapsıyor. Bunu da tamamen otobüslerle Ankara’dan başlayacak seyahatimizde önce Konya’daki tarihi mekanlar, ardından Beyşehir Gölü ve çevresindeki gezimiz ve Yalvaç’taki konaklama ve Psidia Antiokhela şehrindeki tarihi gezi sonrasında Akşehir gezisi ve Yunak  güzergahından tekrar Ankara’ya dönüş olarak planlıyoruz. Bu turlarımıza başkentlilerin de büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL