ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’e ziyaretçi tanıtım merkezi

          BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü kenarında yıllardır atıl vaziyette bekleyen, adeta kaderine terk edilen tek katlı binanın Beyşehir İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi olarak kullanılacağı bildirildi…

Beyşehir’e ziyaretçi tanıtım merkezi

          BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü kenarında yıllardır atıl vaziyette bekleyen, adeta kaderine terk edilen tek katlı binanın Beyşehir İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi olarak kullanılacağı bildirildi.
          AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Beyşehir Göl’e yaptığı açıklamada, göl kenarında bulunan binanın içerisindeki virane görünümünden kurtarılması amacıyla Beyşehirliler’den gelen talepler doğrultuunda Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü’ne girişimde bulunduklarını belirtti.
          Bu girişimlerin meyvesini verdiğini belirten Samancı, binanın Beyşehir İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi haline dönüştürüleceğini aktararak, şu bilgileri verdi: “Eskiden beri daima cazibe merkezi olmuş, ilk çağlardan itibaren çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış, ülkemizin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün daha cazip hale gelmesi, turizm bakımından daha da gelişmesi noktasında bu binanın İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi haline dönüştürülmesi için girişimlerde bulunduk. Bu girişimimiz üzerine başlatılan çalışmalar çerçevesinde 6 Aralık 2013 tarihinde ihale yapılacak. Bu alan, ihale sonrası yapılacak düzenlemelerin  ardından Beyşehir’imizin güzide yerlerinden birisi haline gelecek.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL