ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in gururu oldular

        BEYŞEHİR – İzmir’de Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Kurumları tarafından düzenlenen ülkemizin en saygın proje yarışmalarından birisi olan (DOESEF) (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair)  Proje..

Beyşehir’in gururu oldular

        BEYŞEHİR – İzmir’de Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Kurumları tarafından düzenlenen ülkemizin en saygın proje yarışmalarından birisi olan (DOESEF) (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair)  Proje Yarışması’nda finale yükselen Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesi önemli bir başarıya imza attı. Beyşehir’in gözde lisesi, 2015 yılında düzenlenecek Uluslar arası Genç Bilim Adamları Konferansı’nda (ICYS International Conference of Young Scientists) Türkiye’ye temsil etme hakkını elde etti.
        İzmir’deki yarışma finallerine Okul Müdürü Bilal Alperen, Danışman Öğretmen İsmail Yapıcı, öğrenciler Abdurrahman Korucu ve Mahmut Yazıcı’dan oluşan isimlerle katıldı.
         9-12 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışma bilim ve teknoloji ışığında ülkemizin dört bir yanında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen gençleri ve öğretmenlerini bir araya getirerek bilimsel bilgilerini paylaşmayı ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmeyi amaç edinen bir organizasyon olarak dikkat çekiyor. Organizasyonda fizik, kimya, biyoloji, enerji, mühendislik alanlarında araştırma projeleri yarışıyor.
       450 projenin başvuru yaptığı yarışmada finale kalan 106 projeden birisi de “Engelsiz Gözlük” adlı proje ile Fetullah Bayır Fen Lisesi oldu.  Okul Müdürü Bilal Alperen, Danışman Öğretmen İsmail Yapıcı ve öğrenciler Abdurrahman Korucu ile Mahmut Yazıcı’dan oluşan isimlerle yarışmaya katılan okul, önemli bir başarıya imza atarak Türkiye’yi Uluslar arası Genç Bilim Adamları Konferansı adlı yarışmada temsil etmeye hak kazandı.
        Beyşehir’in en gözde okulu, açılışından henüz daha 3 yıl geçmiş olmasına rağmen, proje alanındaki çalışmalarıyla göz doldururken,   geçen yıl da 2 projesi TÜBİTAK Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nda finale kalmıştı.
        Öğrenciler Abdurrahman Korucu ile Mahmut Yazıcı tarafından hazırlanan, Fizik Öğretmeni İsmail Yapıcı’nın danışmanlığını yaptığı “Engelsiz Gözlük” adlı proje, görme engellilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL