ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in Uzun Adamı Ak Parti’nin A Takımında

            BEYŞEHİR – 30 mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde Başbakan tarafından bazı Ak Parti milletvekilleri bakanlar ve MKYK  üyeleri  büyük şehirler ve illerde Belediye..

Beyşehir’in Uzun Adamı Ak Parti’nin A Takımında

            BEYŞEHİR – 30 mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde Başbakan tarafından bazı Ak Parti milletvekilleri bakanlar ve MKYK  üyeleri  büyük şehirler ve illerde Belediye başkanı adayı  gösterilmişti.  Seçimlerin bitmesinin ardından Seçimi kazanan  Fatma Şahin, Menderes Türel ve Ahmet Edip Uğur gibi isimler Ak Parti MKYK’sından istifa etti. Yerine Konya Milletvekili Mustafa Akış, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Ak Parti MKYK üyesi oldular. Ak Parti’de MKYK partinin A Takımı ve  50 kişiden oluşan en üst kurulu, ayrıca Ak Parti’de Genel Başkan Yardımcıları da MKYK üyeleri içerisinden seçiliyor. 
            Konya milletvekili Mustafa Akış’ın, Ak Parti gibi büyük bir partinin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın A takımında Yer Alması Hem Konya halkı nezdinde; hem de doğup büyüdüğü Beyşehir’de sevinçle karşılandı.
            Konya milletvekili Mustafa AKIŞ 30 Mart yerel seçimleri sürecinde Beyşehir’de yaptığı başarılı siyasi çalışmalarla göz doldurmuş ve Ak Parti’nin seçim zaferinin ardından sosyal medyada kendisi “Beyşehir’in Uzun Adamı” olarak anılmaya başlanmıştı.
            Mustafa Akış Kimdir ?
            1981 yılında Beyşehir’de doğan Mustafa Akış öğrenim hayatına Gazi İlkokulunda başlamış; ardından Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi’ni ikincilikle bitirmiş ve kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Ankara yılları başlamıştır. Siyasete de bu yıllarda adım atan Akış, ilk siyasi tecrübesini de Ak Parti’de edinmiştir. Ak Parti’yi kendisi de “içerisine doğduğumuz ve sokaklarında büyüdüğümüz partimiz” sözleriyle tanımlamaktadır. Gençlik Kolları Genel Merkezi’nde Tanıtım-Medya Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Mustafa AKIŞ 2011 seçimlerinde Ak Parti Konya Milletvekili seçilmiştir. Mecliste İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyeliklerini bir arada yürütmektedir. Mecliste iki komisyonda birden görev alan nadir vekillerden biri olan  Mustafa AKIŞ ayrıca genç yaşta Silah Kanunu gibi kritik bir Kanun’un yasalaşma sürecinde Alt Komisyon Başkanlığını da yürütmüştür.
            Ayrıca, Beyşehir’de doğup büyüyen Akış ,  Beyşehir’in kalkınması ve yatırımları konusunda da  sadece vekil olduktan sonra değil; milletvekili seçilmeden önceki Ak Parti Genel Merkez görevleri esnasında da Beyşehir’in Ankara’daki temsilcilerinden biri olmuştur. 2009 Yılında Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı iken başlattığı yatırımlar Beyşehirliler tarafından hep taktir görmüş hemşerileri tarafından çok sevilmiştir. Özellikle Konya Beyşehir yolunun yatırım programına alınması, Beyşehir’in hayali Gembos yolu  projesinin ihaleye çıkartılıp, yapımının başlatılması, 150 yataklı Yeni Devlet Hastanesi’nin yatırım programına alınması, Gençlik Merkezi’nin Beyşehir’e kazandırılması, İmamhatip ve Sağlık Meslek Liseleri, İmam Hatip Ortaokulu ve Alaaddin Ortaokulu gibi okulların yapılması, Ticaret Meslek Lisesi’ne Adalet alanının açılması, Uygulama Bilimler Yüksekokulu’na ve Turizm Fakültesi’ne verdiği katkılar, Turizm yollarından özellikle Karaburun ve Yakamanastır yollarının yapılması, Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun yatırım programına alınması, Beyşehir Devlet Hastanesi’ne  MR, Tomografi ve bir çok yeni ve modern tıbbi cihaz alınarak adeta bir bölge hastanesi sıfatına getirilmesi gibi Beyşehir’deki bir çok önemli konuda pay sahibi olan Mustafa Akış;   Beyşehir ve Çevresi tarafından yapmış olduğu dürüst ve mütevazi siyasetle hep taktirle karşılanmıştır. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL