ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Belediyesi’nden “Kül” Uyarısı

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, ilçede kış döneminin gelmesiyle beraber soba küllerinin çöp konteynerlerinin içerisine dökülmesinin önüne geçmek üzere özel olarak yaptırılan kül kovalarının mahallelere..

Beyşehir Belediyesi’nden “Kül” Uyarısı

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, ilçede kış döneminin gelmesiyle beraber soba küllerinin çöp konteynerlerinin içerisine dökülmesinin önüne geçmek üzere özel olarak yaptırılan kül kovalarının mahallelere dağıtımının gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, sobalar ile kazan dairelerinden çıkarılan küllerin bu kovalara dökülmesi istenirken, şöyle denildi: “İlçemizde ağır kış şartlarının hüküm sürmeye başlaması ile birlikte ısınma ihtiyacı için ev ve işyerlerinde yanmaya başlayan sobalar ile kalorifer sistemini kullanan yapılardaki kazan dairelerinden çıkarılan küllerin boşaltılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda şehir merkezimizde Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak soba külü uygulamasını hayata geçirdik. Uygulama çerçevesinde bu yıl da kış dönemi ile birlikte küllerin dökülmesi için mahallelerimizdeki muhtelif noktalara kül kovaları yerleştirdik. Kış aylarında soba ve kalorifer küllerinin dökülmesi sonucu çöp konteynerlerimizin yanarak zarar görmemesi amacıyla başlattığımız bu uygulama konusunda vatandaşlarımızdan da destek ve anlayış bekliyoruz. Hem çöp konteynerlerinin zarar görmemesi ve milli servetin heba olmaması, hem de vatandaşlarımızın küllerini daha rahat ve kolay bir şekilde dökebilmeleri için ilçemizde kış dönemi kül kovası uygulamasını yürütmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, küllerini çöp konteynerlerinin içerisine ya da dışına değil bu özel kovaların içerisine boşaltmalarıdır. Çünkü sobalardan çıkan küller konteynerlerdeki çöplerin tutuşmasına neden olarak yangın çıkartabilmekte, bu da çürümesine ya da zarar görmesine yol açabilmektedir. Temizlik görevlilerimiz, mesaisi esnasında çöp konteynerlerinin yanı sıra bu kovaları da çöp nakil araçlarımıza boşaltarak katı atık toplama merkezine nakletmektedir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL