ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Belediyesi’nden Tanıtım Atağı

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın “Cennet ya burasıdır, ya da buranın altında”dediği, son yıllarda ‘Akdeniz’in yaylası, Konya’nın denizi’ olarak ünlenen, zengin yeşil dokusu ve tarihi zenginlikleriyle ön..

Beyşehir Belediyesi’nden Tanıtım Atağı

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın “Cennet ya burasıdır, ya da buranın altında”dediği, son yıllarda ‘Akdeniz’in yaylası, Konya’nın denizi’ olarak ünlenen, zengin yeşil dokusu ve tarihi zenginlikleriyle ön plana çıkan, ancak daha henüz keşfedilmemiş bir hazine olarak duran Beyşehir ilçesini ve bölgesini dünyaya daha iyi tanıtabilmek için başlattıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bir süre önce biraraya geldikleri Beyşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile de paylaştıkları ilçenin daha iyi tanıtılabilmesi konusunda Beyşehir Kültür ve Tanıtma Platformu’nu kurmayı planladıklarını vurgulayan Özaltun, “Sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine dedik ki; ‘Beyşehir Belediyesi önderliğinde Beyşehir Kültür ve Tanıtma Platformu’nu kuralım.’ STK’larımız da bu önerimize çok sıcak baktı. Bu platformun içerisine Hüyük ve Derebucak ilçelerimizi de dahil ederek ilçemize ve bölgemize daha çok değer kazandırmanın arzusundayız.” dedi.

Beyşehir Belediyesi olarak bölgenin tanıtımı konusunda üzerlerine düşen ne varsa, bu hususta taşın altına ellerini koymaktan çekinmeyeceklerini de vurgulayan Özaltun, kurulacak platformla Beyşehir ve bölgesinin çok daha iyi tanıtılarak, daha iyi yerlere ve konuma geleceğine inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu platform, geçmiş yıllarda çeşitli nedenlerle bölgemizden kopan ve gerek yurtiçindeki çeşitli illere, gerekse yurtdışındaki değişik ülkelere yerleşen hemşehrilerimizle irtibata geçerek, onlara ulaşarak, onlarla işbirliğine giderek bu konuda yapılabilecek ne varsa, bölgemizin tanıtımı adına çeşitli organizasyon, etkinlik, toplantı vb.faaliyetler içerisinde de olacak. Çünkü, gurbette yaşayan çok sayıda gurbetçi insanımız bulunuyor. Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerine dahil coğrafyamızda yaşayanlardan daha çok gurbette insanımız, hemşehrimiz var. Bu, bizim aslında bugüne kadar çok ihmal edilen,  çok büyük bir zenginliğimiz. Bu zenginliğimizi de artık değerlendirmemiz, ön plana çıkarmamız gerekiyor.  İşte bu platformun, hem onlara ulaşmada önemli bir fonksiyonu yerine getireceğine, hem de bölgemizin tanıtımı adına önemli çalışmalara imza atacağına inanıyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL