ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

BEYŞEHİR – Beyşehir, Beyşehir İlçe Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ve  aldığı bir dizi önlemlerle Kurban Bayramı’na hazır hale geldi.        Beyşehir’de kurban kesim yerleri de bayram öncesi oluşturulan ve..

Beyşehir Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

BEYŞEHİR – Beyşehir, Beyşehir İlçe Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ve  aldığı bir dizi önlemlerle Kurban Bayramı’na hazır hale geldi.
        Beyşehir’de kurban kesim yerleri de bayram öncesi oluşturulan ve toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlendi.  Buna göre, Beyşehir Belediyesi Cumartesi Pazarı Kesim Alanı, Beyşehir Belediyesi İtfaiye Kesim Alanı, Beyşehir Abazlar Et Kombinası, Doğanbey Mahallesi Mezbahası, Doğanbey Besler Kooperatifi Beyşehir’de kurban kesim alanları olarak belirlendi. Komisyon kararı uyarınca, çevre ve insan sağlığı açısından kurban atıklarının çöp varillerine atılmaması, kanalizasyon kanallarına dökülmemesi, açıkta bırakılmaması istenirken, bu konuda Belediye ekiplerinin dağıtımını yapacağı ya da vatandaşların kendilerinin temin edeceği poşet ve torbalara bu atıkların konulması ve temizlik hususunda azami gayretin sarf edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.
         Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, bayram öncesinde gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler üzerinde denetimlerini sıklaştırırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de kurban bayramı süresince kurban atıklarının çevre ve insan sağlığına tehdit oluşturmadan ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar için görev başında olacak. Kurban bayramı öncesinde ve kurban bayramı günlerinde yaşanabilecek hayvan kaçışlarına karşı bu yıl da yakalama timi görev başında olacak. Nöbet sistemiyle 24 saat boyunca görevinin başında olacak Zabıta ekiplerine, Alo Zabıta 512 38 66  numaralı telefon hattından ulaşılabilecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı temizlik ekipleri de bayram süresince mesai yapacak. Çöp konteynırlarındaki çöplerin bayram günlerinde de her gün alınarak çöp toplama alanına nakli işlemleri gerçekleştirilecek. Vatandaşların kurban atıklarını dağıtılacak veya vatandaşların kendi imkanları ile temin edeceği torba ve poşetler içerisine koyarak, gelecek ekiplere teslim etmesinin gerek çevre ve insan sağlığı, gerekse mahallelerde kötü kokuların oluşmaması için büyük önem taşıdığına dikkat çekilirken, bu konuda vatandaşların da duyarlılık göstereceğine inanıldığı belirtildi. Beyşehir Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri de, kurban bayramı nedeniyle bir takım tedbirler alırken, alınan komisyon kararlarına dikkat çekildi. Beyşehir merkez ve mahallelerinde bulunan park, cadde, sokak ve meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimi yapılmaması istenirken, kurban kesim yerleri dışında komisyonca belirlenen esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında gerekli cezai işlemlerin öngörüldüğü hatırlatıldı. Diğer yandan, Beyşehir’de  bayram öncesinde itfaiye ekiplerinin de de kent merkezindeki ana caddelerde deterjanlı su ile yıkama  çalışması gerçekleştireceği kaydedildi.
        Bu arada, bayram öncesi ve bayram süresince görev alacak personelin, vatandaşların bayramı rahat ve güvenli geçirmeleri için çalışacağını belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, “Bayram tatili süresince Zabıta, Temizlik ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, 24 saat mesai esasına dayalı çalışarak vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları için görev başında olacak. Vatandaşlarımız, alınan tedbirlere rağmen  karşılaşabilecekleri sıkıntı, istek ve şikayetleri Alo Zabıta 512 38 66 numaralı telefon  hattına  bildirmelerini istiyoruz. Yardımlaşma geleneğimizi en güzel şekilde yeniden yaşayacağımız, birlik ve beraberlik anlayışı içinde huzurlu bir bayram diliyorum” dedi. Özaltun, ayrıca Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenecek resmi bayramlaşma programına Beyşehir halkını da davet ederken, “Bayram sevincimizi tüm hemşerilerimizle paylaşmanın arzusundayız. Bayramın ikinci günü 13.30-14.30 saatleri arasında tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde gerçekleştirilecek resmi bayramlaşma programına tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL