ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir cevizin merkezi olacak

          BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Yenidoğan beldesinde düzenlenen etkinliğe AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer..

Beyşehir cevizin merkezi olacak

          BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Yenidoğan beldesinde düzenlenen etkinliğe AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Beyşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, İl Özel İdaresi yetkilileri, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum, zirai kuruluş ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
           Yenidoğan Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen törende  Beyşehir’in ceviz üretiminde son yıllarda gözle görüler bir hamle yaptığına vurgu yaparak, ileride Beyşehir’i cevizin merkezi olarak görmek istiyoruz,Beyşehir’e has bir marka oluşturması dile getirildi.
          Salonda iyi tarım uygulamaları ve ceviz yetiştiriciliği sunumunun ardından beldede kurulan  Chandler cinsi ceviz çiftliği gezildi. Etkinlik kapsamında bölgede en iyi ceviz  ürününü yetiştiren üretici de belirlendi. Düzenlenen ceviz yarışmasında ürünler yarışırken, dereceye giren isimlere ödülleri protokol tarafından verildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL