ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığından Kınama

BEYŞEHİR – Türker, makamında gazetecilerle bir araya gelerek, İstanbul’da yaşanan rehin alma olayının ardından savcı Kiraz’ın şehit edildiğini anımsatarak, “Dün yargı camiamız olarak elim bir gün geçirdik. Değerli meslek büyüğümüzü..

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığından Kınama

BEYŞEHİR – Türker, makamında gazetecilerle bir araya gelerek, İstanbul’da yaşanan rehin alma olayının ardından savcı Kiraz’ın şehit edildiğini anımsatarak, “Dün yargı camiamız olarak elim bir gün geçirdik. Değerli meslek büyüğümüzü şehit verdik. Hiçbir haklı tarafı bulunmayan terör eylemi hakkında yorum yapılması aslına bakarsanız çok anlamsız. Biz bu kapsamda sadece söz konusu olayı kınıyoruz” dedi.
       Başsavcı Türker, açıklamasında, hiçbir Cumhuriyet savcısı ya da hakimin şehit olmaktan korkmayacağını belirterek, “Bugün daha büyük bir azimle görevimizin başındayız. Muhakkak ki, değerli şehit meslek büyüğümüzün bıraktığı yerden biz aynı amaca hizmet ederek görevimizi ifa etmeye devam edeceğiz. Çok üzgünüz, ama bir o kadar da azimliyiz, farklı bir boyutuyla olayın bu tartışmanın yaşanan söz konusu güvenlik zafiyetinin avukat meslektaşlarımız üzerinden yürütülmesini de anlamsız buluyoruz. Zira aynı sıralardan mezun olduğumuz avukat arkadaşlarımızla aynı amaca hizmet ediyoruz. Ben söz konusu durumu, meslektaşlarımıza yapılmış büyük bir haksızlık olarak da görüyorum” dedi.
       Başsavcı, Türker şöyle devam etti: “Söz konusu güvenlik zafiyetinin, bu konu üzerinden yürütülen tartışmanın menfur olayın önüne geçmesi çok yakışıksız. Öncelikle bunu vurgulamak istiyorum, dünkü tartışmadan çok rahatsız oldum çünkü. Ama dediğimiz gibi, görevimizin başındayız. Şehit olmaktan korkmayız, söz konusu olaylar bize ancak bize azim verir, bugün dünden daha sağlam bir şekilde ben, cumhuriyet savcılarımız, hakimlerimiz görevlerinin başındadır. İşimize devam edeceğiz. Üzerimizdeki vicdani sorumluluğun farkındayız. Allah mahcup etmesin. Herkese nasip olmayacak bir mertebeye kavuştu savcımız. Bugün Eyüp Sultan mezarlığında defnedilecek, herkese nasip olmaz. Demek ki, hakkı ve yeri orasıymış. Ben tekrar yargı camiamıza, ailesine sabırlar diliyorum”. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL