ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Devlet Hastanesi’ne Palyatif Tedavi Servisi

BEYŞEHİR – Servisin resmi açılışının ise bakanlık tescilinin alınmasının ardından gerçekleştirileceği belirtildi.       Hem insani, hem de tıbbi açıdan palyatif servislerin son derece önemli olduğunu belirten Beyşehir Devlet hastanesi..

Beyşehir Devlet Hastanesi’ne Palyatif Tedavi Servisi

BEYŞEHİR – Servisin resmi açılışının ise bakanlık tescilinin alınmasının ardından gerçekleştirileceği belirtildi.
       Hem insani, hem de tıbbi açıdan palyatif servislerin son derece önemli olduğunu belirten Beyşehir Devlet hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin Kosat, “Palyatif tedavi servisimizde yardıma ve bakıma ihtiyacı olan tüm hastalarımıza en güzel ve modern bir ortamda sağlık hizmetini sunma gayreti göstereceğiz. ‘Sizin için artık yapılacak bir şey yok’ denilerek evine gönderilen ama aslında yapılacak bir şeylerin hala olduğu hastalarımıza bu servisimizde yatıracağız ve bakımlarıyla yakından ilgileneceğiz” dedi.
      Beyşehir İlçesi’nin Konya’nın nüfusu en kalabalık ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Kosat, “İlçemizde yaşlı nüfusun fazla olması nedeniyle evde bakıma muhtaç olan hasta sayısı da bir hayli fazla durumda, fakat hasta aileleri bakım konusunda yeterli bilince sahip değiller. Hastane olarak bizlerde Palyatif Bakım Servisi’nde hastalarımızın ağrılarını en aza indirgeyip, durumlarını gözlemleyerek gerekli bakımlarını yapacağız” şeklinde konuştu.
        Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz da merkez ve ilçe hastaneler de palyatif servislerin hızla açılması ile birlikte Konya’nın bu alanda yaşadığı sıkıntıların çözüme kavuşmuş olacağını vurguladı. Özellikle son yıllarda hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta dönüşüm ile birlikte zorluklar çeken hasta ve ailelerinin daha yakından farkına vardığını belirten Darılmaz, “Genel sekreterliğimize bağlı tüm hastanelerimizde etkin, verimli ve sürekli hizmet sunumu hedeflenmiş olup; “hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün” anlayışı artık sona ermiştir.  “Sizin için yapabileceğimiz bir şey hep var” anlayışı bütün hastanelerimizde uygulanacaktır” dedi.
       Beyşehir’de açılan palyatif bakım servisinin şu ana kadar açılan palyatif servisler arasında fark yarattığına ve çıtayı yükselttiğine de vurgu yapan Darılmaz, Beyşehir Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarını modern palyatif bakım servisi açtıkları için kutlayarak teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL