ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir E-Basın Konsey Üyelerini Ağırladı

BEYŞEHİR – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ile birlikte evsahipliği yaptığı 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen Dünya E-Basın Konseyi (DEBK) Birliği Konya Çalıştayı..

Beyşehir E-Basın Konsey Üyelerini Ağırladı

BEYŞEHİR – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ile birlikte evsahipliği yaptığı 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen Dünya E-Basın Konseyi (DEBK) Birliği Konya Çalıştayı sona erdi. Çalıştaya katılmak üzere Konya’ya gelen birlik üyesi gazeteciler, Beyşehir ilçesini de ziyaret etti.

Beyşehir’e gelen Dünya E-Basın Konseyi Birliği Başkanı Hasan Taşkın, Konya İl Temsilcisi Sami Gediz ve beraberindeki birlik üyesi gazeteciler, ilçenin tarihi mekanları ile bazı av tüfeği üretim merkezlerini gezdiler.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel’in de eşlik ettiği programda, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret eden ve Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıt ve Havuzu’nu gezen Dünya E-Basın Konseyi Başkanı Taşkın ve beraberindekiler, ardından Türk insanının geçmişte kullandığı eski ve tarihi eşyaların sergilenip satışa sunulduğu bir mekanı ziyaret ettiler. Taşkın ve beraberindekilerin son ziyaret durağı ise Üzümlü Mahallesi’ndeki bir av tüfeği fabrikası oldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Dünya E-Basın Konseyi Birliği üyelerini Beyşehir’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, geçmişte basının Türkiye’de sadece gazete ve dergiden ibaret olduğunu ancak günümüzde elektronik ortamda yapılan gazetecilik ve buna sosyal medyanın da eklenmesiyle birlikte kitle iletişim araçlarının geldiği noktaya ve ulaştığı daha geniş kitlelere dikkat çekti. Bunu çok önemsediklerini aktaran Özaltun, Birlik üyesi gazeteci misafirlerinin Beyşehir gezisinde ilçeye hayran kaldıklarını ifade ettiklerini de dile getirirken, Üzümlü’deki bir silah fabrikasını da gezdirdiklerini anlatarak, “Hepsi de basının duayen ismi olan ve Türkiye’nin 25 farklı ilinden gelen gazetecilerimiz buradaki gezide ilçemizi daha yakından görme ve tanıma fırsatı buldu. Özellikle silah fabrikası gezisinde, bu kadar teknolojinin olmasına rağmen neden kendi askeri silahımızı üretmediğimizin hep beraber serzenişinde bulunduk.   İnşallah kendi askeri silahımızı üretebilmemiz noktasında bizlerin de bu konuda girişimleri devam edecek.” diye konuştu.

Beyşehir gezisinin sonunda ziyaretlerini değerlendiren Dünya E-Basın Konseyi Başkanı Hasan Taşkın ise, kendisinin de uzun yıllar önce Konya’da gazetecilik yapmasından dolayı Beyşehir ve Konya’nın diğer ilçelerine yabancı olmadığını vurgulayarak, “Ama Beyşehir farklı bir güzel. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, bizleri burada ağırladı, gezimize evsahipliği yaptı. Beyşehir’de göl balığı yemenin keyfini yaşadık. Beyşehir’in bundan sonra tanıtılması noktasında bizler de elimizden geleni yapacağız, yapmamız gerektiğini de düşünüyorum.” dedi.

Dünya E-Basın Konseyi Konya İl Temsilcisi Sami Gediz de, Konya merkezdeki çalıştaydan sonra bir günlerini de Beyşehir gezisine ayırdıklarını belirterek, “Konya’mızın incisi olarak gördüğümüz Beyşehir, doğal güzellikleri ile tarihiyle Konya’nın önemli bir beldesi. Misafirlerimiz de oldukça memnun oldular. Hepsine Beyşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini, hem de silah sanayisini tanıtmış olduk. İnşallah verimli bir gezi olmuştur” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL