ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Gölü Temizleniyor

          BEYŞEHİR – Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ile İşkur Konya İl Müdürlüğü tarafından TYÇP kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar yaklaşık 3 ay boyunca aralıksız..

Beyşehir Gölü Temizleniyor

 

        BEYŞEHİR – Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ile İşkur Konya İl Müdürlüğü tarafından TYÇP kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar yaklaşık 3 ay boyunca aralıksız sürecek ve 60 kişiye iş istihdamı oluşturacak.

            Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, 1 Ekim-31 Aralık 2012 tarihleri arasında 3 aylık süre ile toplam 60 kişiyi TYÇP kapsamında 90 gün çalıştırma kararı aldık. “Şener, asgari ücretle istihdam edilen 60 kişinin 25’inin Beyşehir merkez, 20’sinin Yeşildağ beldesi, 15’inin ise yine Göle sahili bulunan Akburun, Kuşluca ve Gölkaşı köyleri çevresinde 3 ay boyunca bir çalışma sergileyeceğini belirterek, “Göl etrafında orman, kavak ve söğüt ağacı dışında kurumuş, yıkılmış, devrik ve görüntü kirliliği oluşturan ağaç ve çalılıkları da kaldıracağız.

            Şener: Çalışmaların başlamasıyla ilk gözlemlerimizde göl kıyılarına çocuk bezinden tutun da plastik, pet, teneke ve şişelere kadar her türlü yabancı madde atılmış. Proje sonunda yaşanan manzara daha net ortaya çıkacak. Bunları fotoğraflamak suretiyle de dökümünü hazırlayacağımız bir raporla iş sonunda İşkur’a sunacağız. Çok enteresan şeylerin çıkacağını tahmin ediyorum, keşke çıkmasa ama görünen o ki çıkacak herhalde. İnşallah bu bir ilk, bir milat ve başlangıç olacak. Ancak burada yaşayan halkımıza da önemli görevler düşüyor. Çevre konusunda daha duyarlı olmak lazım. İçtiğimiz su petinden sigara izmaritine kadar bunları rastgele atmamak gerekiyor. Bunu yaparsak çocuklarımıza da güzel örnek olur, gelecek kuşaklara daha güzel bir göl, güzel bir çevre ve güzel bir milli park bırakmış oluruz. Çünkü hakikaten bu çevre temizliği konusunda yaşanan manzarayı yerli ve yabancı konuklarımıza izah etmekte de zorlanıyoruz. Bunlar küçük gibi görünüyor ama çok önemli meseleler. Evimizi nasıl temiz tutuyorsak, bahçemizi nasıl temizliyorsak, burasını da aynı görmek lazım. Burası hepimizin bahçesi, ortak kullanım alanları.”

            Mehmet Şener, Beyşehir Gölü kenarında ilçe sınırlarında hayata geçirilen bu projeden olumlu sonuç ve başarı elde edilmesi halinde bunun göl havzasının diğer taraflarına ve Konya ili içerisinde korunan diğer alanlara da yayılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL