ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Gölü’nde Yasak Ağ’a Geçit Yok

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Bot Timleri, göl, deniz ve iç sularda su ürünleri avında kullanımına yasak getirilen ve hayalet ağ olarak da nitelendirilen misina ağlara yönelik..

Beyşehir Gölü’nde Yasak Ağ’a Geçit Yok

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Bot Timleri, göl, deniz ve iç sularda su ürünleri avında kullanımına yasak getirilen ve hayalet ağ olarak da nitelendirilen misina ağlara yönelik başlattığı mücadele devam ediyor.
        Beyşehir Gölü’nün açıklarında ve adalar çevresinde denetimleri yoğunlaştıran ekipler, şamandıralara bağlanan ağların kullanımı serbest olan ip ya da yasaklanan misina ağ olup olmadığını mercek altına aldı.
        Jandarma timleri, kontrollerinde av için serilen ip ağlara müdahale etmezken, tespit ettiği misina ağları ise faaliyetten men ederek tekneye çekti. Gölyaka Mahallesi açıklarında bu kapsamda göl yüzeyinde balık avı için serildiğini belirleyen ekipler, 500 metre uzunluğundaki ağı bot üzerine nakletti. Çalışma sırasında ağlara takılan canlı balıklar ise yeniden göl sularına bırakıldı.
        Jandarma tarafından el konulan yasak ağların yakılarak imha edilmek üzere Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL