ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Kanalında Yeni Görsellik

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından DSİ 4.Bölge Müdürlüğü’nün de onayı doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında, Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) kanalı içerisinde şelale projesi hayata geçirildi.      Özellikle tarımsal sulamaya ihtiyaç duyulan..

Beyşehir Kanalında Yeni Görsellik

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından DSİ 4.Bölge Müdürlüğü’nün de onayı doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında, Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) kanalı içerisinde şelale projesi hayata geçirildi.
      Özellikle tarımsal sulamaya ihtiyaç duyulan yaz döneminde Beyşehir Gölü sularını Türkiye’nin tahıl ambarı olan Konya Ovası’na taşıyarak bölgeye hayat veren BSA Kanalı’nın,Taşköprü önündeki başlangıcında  başlatılan çalışmalar doğrultusunda oluşturulan  şelale, görsel yönüyle  görenlerin ilgisini çekiyor.
       Şelale, havanın karardığı saatlerde su yüzeyinde 7 farklı renge bürünen ‘Beyşehir’  yazısıyla  da dikkat çekiyor. Proje bu yönüyle de,  Konya’nın gölü,  doğal güzellikleri ve tarihi kültürel zenginlikleri nedeniyle en fazla ziyaretçi  çeken ilçelerinden olan Beyşehir’e farklı bir görsel değer daha katmaya hazırlanıyor.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi Proje Ekibi’nin hazırladığı özel projeyi kısa süre içerisinde hayata geçirdiklerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Beyşehir’in, dönemlerinde hep ilkleri yaşadığına vurgu yapan Özaltun, bu projenin de uzun zamandan beridir hayal ettikleri ve çalışmasını sürdürdükleri sıradışı faaliyetlerden birisi olduğunu belirtti. 
        Tarihi Taşköprü önünde oluşturulan şelale projesinin kanal çevresinde yeni bir cazibe alanı oluşturacağını da vurgulayan Özaltun, şu bilgileri verdi:  “Bu projeyle oluşturulan şelale sistemi, regülatör kapaklarının açık olmadığı, yani kanala su akışının olmadığı dönemlerde ve kış mevsiminde  devreye girecek. Taşköprü önünden itibaren başlayan kanal içerisinde oluşturulan  1 metre su yükseltisinden iki kademeli olarak aşağı kesimlere su akışı sağlayan  şelale sistemi, hem ortaya görsel bir akıntı güzelliği çıkarıyor, hem de kanal içerisinde su akışı olmadığı dönemlerde yaşanan görsel kirliliği de ortadan kaldırıyor.
      Şelale sistemindeki su akıntısı  ile kanal üzerine gelişigüzel olarak insanlar tarafından atılabilen çeşitli yabancı maddeler bu kesimde bir birikme sözkonusu olmayacağı için artık böyle bir çevresel sorun da yaşanmayacak. Şelale sisteminin getireceği bir başka güzel yön ise kanal çevresindeki evlerin bodrum katlarının yaşadığı su basma sorununun sistemle birlikte ortadan kalkması olacak. Ayrıca, şelale üzerindeki ‘Beyşehir’ yazısı da havanın karardığı saatlerdeki görselliğiyle de ilgi çekmeye başladı. Bu açıdan, fotoğraf severlerin çok olduğu bir bölge olan Beyşehir’de bu çalışmanın onlara da çalışmalarında büyük bir ilham kaynağı olacağını  düşünüyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL