ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir polisinin başarısı…

            BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde şal bakma bahanesiyle bir işyerinden hırsızlık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 2’si mağaza sahibi, kaçan 1’i ise polisin yaklaşık 145..

Beyşehir polisinin başarısı…

 

          BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde şal bakma bahanesiyle bir işyerinden hırsızlık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 2’si mağaza sahibi, kaçan 1’i ise polisin yaklaşık 145 kilometre süren nefes kesen takibi sonrasında kıskıvrak yakalandı. 
          Edinilen bilgiye göre,hırsızlık olayı önceki gün Özdilek Caddesi üzerindeki bir takı tasarım ürünlerinin satıldığı bijuteri mağazasında gerçekleşti. Tuncay Özkol’a ait işyerine gelen 2 kişi, annelerine hediye etmek üzere şallara bakmak amacıyla mağaza sahibini dışarıya çıkardı. Mağaza sahibinin arkası dönük olduğu sırada içeriye giren 3’üncü kişi, dükkandaki montun içerisinde bulunan cüzdanı alarak dışarı çıktı. İşyerinden çıkan kişiyi görünce dükkana girerek montunu kontrol eden Özkol, cüzdanını bulamayınca hırsızlık olayını fark etti. Hızlı adımlarla kaçan şüpheliyi yakalayamayacağını düşünerek peşinden gitmekten vazgeçen Özkol, kendisini müşteri gibi oyalayarak hırsızlık olayının gerçekleştirilmesine yardımcı olan 2 kişiyi dükkanın içerisine kapatarak polisi aradı. Özkol, şüphelileri kısa sürede adrese gelen polise ekiplerine teslim etti. Mağazada güvenlik kamerası olmaması nedeniyle şüphelinin kaçış istikametindeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, şüphelinin bindiği aracı ve plakasını belirleyerek takip etmeye başladı. Isparta yönüne kaçtığı bilgisine ulaşan polis ekipleri ile şüpheli arasında yaklaşık 145 kilometre boyunca devam eden nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. Şüphelinin aracı Eğirdir polisine de bilgi verilmesi üzerine ilçe merkezi girişinde barikat kurularak durdurulurken, tekrar kaçmayı deneyen şüpheli uzun uğraşların ardından yakalandı. Polis, şahsın üzerinde Beyşehir’deki mağazadan çaldığı yaklaşık 8 bin lira değerindeki döviz ve paraları ele geçirdi. Paraları içerisinden aldıktan sonra cüzdanı yol istikametinde aracından dışarı attığı iddia edilen şüpheli, gözaltına alınarak Beyşehir’den gelen polis ekiplerine teslim edildi. 35 GA 9415 plakalı araçla birlikte Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheli, polis merkezi girişinde gazetecilere, “İyi çekin belki meşhur oluruz” diyerek rahat tavırları ile dikkat çekti.
          CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI
         Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli Mustafa F.’nin (38) cezaevi firarisi olduğu ve hırsızlık dahil çeşitli suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin üzerinden sahte kimlik de çıkarken, mağaza sahibinin polise teslim ettiği diğer şüpheliler Suat D. (36) ile Erkan T.’nin (28) suçlarını itiraf ettiği, İzmir’den kiraladıkları otomobille Beyşehir’e birlikte geldikleri yönünde bilgi verdikleri öğrenildi. 3 zanlı, yapılan sorgulamanın ardından haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile Beyşehir Adliyesi’ne sevk edildi. Üç zanlı da çıkarıldığı nöbeti mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL