ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir, Şehit Ailelerini Misafir Etti.

BEYŞEHİR – Şehit ailelerinin ziyaretine Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan ile EMŞAD Beyşehir Temsilcisi Rasık Can ve Beyşehirli bazı gaziler de eşlik etti.         Pekdemir..

Beyşehir, Şehit Ailelerini Misafir Etti.

BEYŞEHİR – Şehit ailelerinin ziyaretine Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan ile EMŞAD Beyşehir Temsilcisi Rasık Can ve Beyşehirli bazı gaziler de eşlik etti.
         Pekdemir ve şehit ailelerinin ilçe merkezinde ilk ziyaret durağı Beyşehir Belediye Başkanlığı oldu. Belediye Başkanı Murat Özaltun, makamında konuk ettiği şehit ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerin başlarının tacı olduğunu belirtti. Ülkede mutlu, huzur ve barış içerisinde yaşayabilmelerini sağlayan şehit aileleri ve gazilerin canları pahasına bu vatanı koruduğunu vurgulayan Özaltun, “Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu vatan uğruna canını feda eden şehitlerimiz mutlaka olacaktır. Ama gönlümüz tabii ki, hiçbir kardeşimizin, vatandaşımızın, kolluk kuvvetlerimizde görev yapanların burnunun kanamamasıdır, şehit olmamasıdır. Hepiniz, burada çocuklarınızı yetiştirdiniz ve daha sonrasında bu vatana şehit verdiniz. Şehitlik mertebesini anlatmaya gerek yok. Öyle bir mertebedir ki, bunun karşılığı da belli. Ama şunu söylüyoruz, ateş düştüğü yeri yakar. Muhakkak ki, en fazla acının düştüğü yer orasıdır. Biz bu noktada sizin acınızı ne kadar hafifletebilirsek, o kadar kazancımız olacak. Lütfen bizleri de çocuklarınızın yerine koyarak oğlunuzdan ne istiyorsanız bizleri de o şekilde görerek talepte bulunabilirsiniz. Sizlerin ne kadar duasını alabilirsek bizim için çok fazla bir kazanç kaynağı olacaktır” dedi.
Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir de, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a şehit ailelerini Beyşehir’de ağırladığı için teşekkür ederek, “Bir Konyalı olarak Türkiye’deki belediye başkanlarımıza örnek bir davranışta bulunuyorsunuz. İnşallah diğer belediye başkanlarımız da sizler gibi olurlar. Bu sıcak davranışınızdan ve misafirperverliğinizden ötürü sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ölüme koşan yiğitlerin anne ve babalarıyız. Hepsini rahmetle anıyor, Allah mekanlarını cennet etsin diyorum. Bu cennet gibi güzel ilçede inşallah birlikte öbür dünyadaki cenneti de görürüz inşallah” diye konuştu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Dernek Başkanı Pekdemir’e günün anısına çeşitli hediyeler verirken, şehit ailelerine ise birer Beyşehir Belediyespor kaşkolu hediye etti.
         Belediye Başkanı Murat Özaltun, daha sonra şehit aileleri onuruna bir restoranda yemek verdi. Buradaki yemeğe Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Emniyet Müdürü Serdar Şahin de katıldı. Pekdemir, Belediye Başkanı Özaltun ile İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’e ay yıldızlı Türkiye haritasının yer aldığı bir tabloyu hediye etti.
         Şehit aileleri daha sonra Belediye tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret etti. Burada şehit ailelerine ibadethane hakkında bilgiler verildi. Şehit aileleri Yaka Manastır Mesire Alanı’nı da ziyaret ederken, ardından göl üzerinde düzenlenen tekne turuna katıldı. Şehit ailelerinin ilçe merkezindeki son ziyaret durağı ise şehitlik oldu. Şehit yakınları burada Beyşehirli şehitler için ellerini semaya kaldırırken dualar etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL