ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir terk edilmiş Anadolu kasabasına döndü

          BEYŞEHİR – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Taşkın, Beyşehir’in mevcut iktidar döneminde terk edilmiş bir Anadolu kasabasına dönüştürme yolunda ilerlediğini savundu.  ..

Beyşehir terk edilmiş Anadolu kasabasına döndü

          BEYŞEHİR – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Taşkın, Beyşehir’in mevcut iktidar döneminde terk edilmiş bir Anadolu kasabasına dönüştürme yolunda ilerlediğini savundu.
          Beyşehir’in yıllardır kendini bölgesel bir güç olarak görürken, AK Parti iktidarı ile birlikte hizmet yarışında çok gerilerde kaldığını ileri süren Taşkın, “Beyşehir Beyşehir olalı böyle bir zulüm görmedi. Gün geçmiyor ki, gazetelerde, Beyşehir ile kıyas bile edilemeyecek ilçelerde devasa yatırımlar ve hizmetlerin haberleri çıkmasın. Son olarak, daha önce Akşehir ve Ereğli’de yıllardır yapılmakta olan üniversite (YGS) ve KPSS’nin 2014 yılından itibaren Seydişehir’e de yapılacağı haberi gündeme düştü”dedi.
          Taşkın, şu değerlendirmelere yer verdi: “Binlerce gencimizin istikbal hayalleri bugüne kadar Konya yolunda, bundan sonra da Seydişehir yolunda yolculuğa çıkmış bulunuyor. Konya’ya 90 km. uzaklıkta bulunan ve çevresindeki Hüyük, Derebucak ve Derbent ilçeleri ile hatırı sayılır bir nüfus büyüklüğüne sahip olan Beyşehir’imizin bir konuda daha Seydişehir’e bağımlı hale getirilmesi sanırım AK Parti ilçe yöneticilerini hiç rahatsız etmiyor. Öyle ki, belediye başkanı aday adaylarının sayısının çokluğu ile övünüyorlar. Hâlbuki seçimler gelip geçici ama Beyşehir kalıcıdır. 2009 mahalli seçimlerinde AK Parti adayının seçim beyannamesinde Beyşehir’in OKS, ÖSS, KPSS sınav merkezi yapılacağı yazıyor. İsteyen tekrar açıp bakabilir. Verilen sözlerin nasıl havada kaldığını ispata lüzum yok”
          HASTANE KONUSUNDAKİ BELİRSİZLİK…
          Açıklamasında, yeni hastane binası konusuna da değinen Taşkın,bir yatırımın daha sen-ben kavgasına feda edilmek üzere olduğunu savundu. 
          Koskoca Beyşehir’de bir hastane yeri bulunamadığını belirten Taşkın, şöyle devam eti: “Tepeden tırnağa AK Partililerin yönettiği sistemde Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği yeri Orman Bakanlığı onaylamıyor. Buna da kimse çözüm üretemiyor. Bu konuda kimi suçlayacaklar merak ediyorum. Herhalde muhalefeti suçlamayacaklardır. Ama birbirlerini suçlayamayacaklarsa, siyasi yönden bunun sorumluluğunu muhalefet partilerinden birine yükleyebilirler.”
          DOĞALGAZDA BEYŞEHİR’E SIRA GELDİĞİNDE VATANDAŞIN İSTEĞİ, PARA YATIRARAK GÖSTERMESİNE BAĞLANIYOR…
          Beyşehir’in yıllardır beklentisi olan doğalgaz konusunda da  değerlendirmelerde bulunan Taşkın, şu görüşlere yer verdi: “Doğalgaz bir lüks tüketim ürünü değil bir ihtiyaçtır. Hele ki, kış aylarında artan hava kirliliği dikkate alındığında acil bir ihtiyaçtır. Kışın Beyşehir’e şöyle bir tepeden bakılırsa, üzerimizdeki sis bulutunu herkes görebilir. Son olarak Bozkır, Çumra, Seydişehir gibi Konya ilçeleri doğalgaza kavuşmuş iken, Beyşehir için önce kârlı olmağı dile getirilmiş, sonra da belediye tarafından bir proje başlatılarak vatandaşın para yatırması ile doğalgazı çok istediğimiz sonucuna varılmaya çalışılmıştır. Beyşehirli doğalgazı istiyor.  Bunu daha nasıl gösterebilir ki? Her yere, kimseye sorulmadan getirilen doğalgaz, Beyşehir ‘e sıra geldiğinde vatandaşın, isteğini para yatırarak göstermesi şartına bağlanıyor. 2002’den beri AK Parti’ye sandıklar dolusu oy veren hemşerilerimiz bu tavırlarıyla Ak Parti’den hizmet istediklerini göstermiş olmuyorlar mı?”
          YOLUN TAMAMLANMASINDA SÜRE NEDEN HEP UZUYOR?
          Taşkın, açıklamasının son bölümünü ise yollar ve ilçe merkezinde yapımı süren kapalı Pazar yeri konusuna ayırdı.  Taşkın, şunları kaydetti:  “2009’da Akyokuş’a iş makineleri koymakla yol yapımının başladığını söyleyen iktidarın, şimdi de yolun bitirilmesi için önceden ilan edilen sürenin her yıl uzattığını görüyoruz. 2013’te bitiyor denilen yol 2014’e, 2014 yaklaşırken de 2015’e ertelendiği söyleniyor. Neler oluyor? Önümüzdeki aylarda yeni bir seçimin, yoksa 2015’teki genel seçimlerin yatırımı mı yapılıyor? Birileri seçim kazansın diye Konya-Beyşehir yolunun yapımını uzatmak, ertelemek hangi vicdana sığar? İnşaat halindeki yolda meydana gelecek kazaların sorumluluğunu kim üstlenecek? Beş yıl önce başlanan yolun tam olarak ne zaman biteceğini kamuoyuna doğru olarak açıklamanın zamanı gelmedi mi?”
           KAPALI PAZAR YERİ KONUSUNDA ELEŞTİRİLER…
           Taşkın, kapalı Pazar yeri konusunda görüşlerini şöyle açıkladı:
           “Kapalı pazar yeri konusuna gelince. Seydişehir Belediyesi’nin kapalı pazar yeri için 25 bin lira harcayarak sorunu çözdüğünü duyunca, Beyşehir’in ne kadar zengin olduğunu düşündüm. Çünkü Beyşehir Belediyesi kapalı pazar yeri için 800 bin lira civarında para harcayacakmış. Hemşerilerim bu rakamların hesabını iyi yapsınlar. Geleceği olmayan bir pazar yeri yatırımından söz ediyoruz.  Aynı anda otopark sorununun da çözülebileceği bir proje yapmak varken, sırf seçim vaadi olduğu için bu kadar para harcanacak olması AK belediyeciliğin hizmet anlayışının çarpıklığını gösteriyor. Sözlerimin en başından beri, doğalgaz, sınav merkezi, kapalı pazar hatta hastane konularında Beyşehir’i çoktan geçmiş bulunan çevre belediyelerinin Milliyetçi Hareket Partisi mensubu başkanlar tarafından yönetildiğini de hatırlatmak isterim. Sanırım hemşerilerim aradaki farkı göreceklerdir. Yaklaşan mahalli seçimlerde bu farkı tercihlerine yansıtarak, Beyşehir’i, hizmeti siyasete kurban etmeyen, işinin ehli belediyeciliğe, MHP’nin üreten belediyecilik anlayışına teslim edeceklerine inanıyorum.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL