ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Ağaçlandırma Seferberliği

              BEYŞEHİR – Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını 100’ün üzerinde kadın işçi gerçekleştiriyor. Günde 30 lira yevmiye verilen kadın işçiler, ellerindeki kazma küreklerle..

Beyşehir’de Ağaçlandırma Seferberliği

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını 100’ün üzerinde kadın işçi gerçekleştiriyor. Günde 30 lira yevmiye verilen kadın işçiler, ellerindeki kazma küreklerle çalışarak fidanları toprakla buluştururken, aile bütçesine de katkı sağlıyor. Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Seçil Polat, bahar dönemi ile birlikte ağaçlandırma çalışmalarının hız kazandığını ifade etti. Beyşehir’de evsel atıkların döküldüğü çöp toplama merkezinin çevresinde yürütülen ve geçen yıl başlatılan çalışmaların kış mevsimine girilmesi nedeniyle verilen aranın ardından ilkbahar mevsimi ile birlikte yeniden başladığını ifade eden Polat, “Burası 130 hektarlık geniş bir bölge. Geçen yıl ilkbahar döneminde çalışmalara başladık. Toprağı işledik ve toprak temizliği de dahil her şeyi yapıldı. Sonbaharda ise dikim faaliyetleri başladı. Yeterli yağış olmaması nedeniyle çalışmalar bu yılın ilkbahar dönemine kaydı. Birkaç günlük bir çalışmanın ardından faaliyetlerimiz burada sonlanmış olacak” dedi.

            Beyşehir’de çöp toplama merkezinin çevresinin daha yeşil bir doku kazanması için yürütülen çalışmalar kapsamında yüz bin adet fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Polat, “Burada sedir, karaçam ve iğne yapraklı türleri dikiyoruz. Çalışmalara 100’ün üzerinde kadın işçimiz katılıyor. Beyşehir merkez, yakın çevremizdeki Bademli ve Ağılönü köylerimizde yaşayan kadın işçilerimiz burada çalışarak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Buradaki çöplüğün vermiş olduğu kötü görüntü, çalışmalar sonrasında gelecekte inşallah bir nebze de ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL