ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Mutlu Aile Konferansı

           BEYŞEHİR-Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi’nin festival alanında ortaklaşa düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, ailede mutluluğun samimi sevmekle olacağını vurgulayarak, “Hanıma..

Beyşehir’de Mutlu Aile Konferansı

           BEYŞEHİR-Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi’nin festival alanında ortaklaşa düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, ailede mutluluğun samimi sevmekle olacağını vurgulayarak, “Hanıma evlilik yıldönümünde tek taş yüzük almak mutluluk değildir, hazdır, imkan meselesidir. Varsa alırsın, farz değildir, günah değildir. Sevgi daha ötede bir şeydir, daha samimi, daha gerçek, insana dokunan bir şeydir. Biz sevdiğimizi her zaman her fırsatta eşimize söylemeliyiz” dedi.
           Türkiye’de boşanma oranının yüzde 19 seviyelerine geldiğini, bunun korkunç bir rakam olduğunu söyleyen Döngeloğlu, ” Bu yıl evlenen ailelerin bir yıl sonrasında beşte biri boşanıyor. İslam dünyası açısından burada herkesin oturup bir şeyi düşünmesi lazım. Bunun dini tarafı biz ilahiyatçılara düşer, bunun İslam’a ait olan, bakan yüzü bizim ayıbımız, beceriksizliğimiz ve noksanlığımızdır. Bizim size gereğini yapamadığımızın göstergesidir ama bunun için de sizin de bizim de samimi bir şey yapmamız lazım. Bunun için başka bir pratik tavsiye; sofrada yemeği çocuklarla beraber yiyin. Günde en az bir kere, bu Rasulün de sünnetidir” şeklinde konuştu.
            Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ise, Beyşehir’deki Büyükşehir ve İlçe Belediyesi ile ortaklaşa organize edilen programın yeni yasa çerçevesinde gerçekleştirilen ilk kültürel aktivite olduğunu vurgulayarar bu etkinlilklerin artırılarak devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL